Μαλακά κουλουράκια σοκολάτας

Συστατικά

250 γρ. αλεύρι “00”
250 γρ. κορν φλαουρ
250 ml. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. Σοκολάτα Σταγόνες
50 γρ. λαρδί ή βούτυρο κέρκυρας
1 φακελάκι μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
κρόκος αυγού και γάλα σε ίσο βάρος (για βούρτσισμα)
Σκόνη ζάχαρης σε σκόνη.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι, κορν φλαουρ, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και την μαγιά σε ένα
μεγάλο μπολ και ανακατευουμε. Προσθέστε το γάλα αργά, ενσωματώνοντας το λίγο με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Λάβαμε μια ζύμη, μεταφέρατε την σε ένα πάγκο και ζυμώστε με το χέρι, ρίχνοντας πρώτα το αλάτι.

Πριν προσθέσετε άλλα συστατικά, ζυμώστε τη ζύμη για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Παρόλο που αρχικά η ζύμη θα τείνει να κολλάει στα χέρια σας, μην προσθέτετε περισσότερο
αλεύρι για να αποφύγετε να χαλάσετε την απαλότητα των κουλουριών.
Μόλις αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέστε το λαρδί σιγά-σιγά και ζυμώστε μέχρι
να ενσωματωθεί στη ζύμη,

προσθέστε ένα δεύτερο κομμάτι, έως ότου τα ενσωματωσετε όλα.

Μόλις αποκτήσετε μια καλά ζυμωμένη ζύμη, ανοιξτε την ζύμη και απλώστε τις σταγόνες σοκολάτας.


Ζυμώστε ξανά τη ζύμη για αρκετό ώρα για να κατανείμετε ομοιόμορφα τις σταγόνες σοκολάτας.

Ετοιμάστε τη ζύμη, βάλτε τη σε ένα μπολ, χαράξτε την σε σταυρό, καλύψτε την με πλαστικό
περιτύλιγμα και αφήστε την να φουσκώσει για 2 ώρες ή τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, μεταφέρετέ τη σε μια σανίδα ζαχαροπλαστικής και χωρίστε την σε 12 κομμάτια των 80 g περίπου η κάθε μία.


Πλάθετε σε κάθε κομμάτι σχηματίζοντας ένα κορδόνι μήκους περίπου 30 εκ.
Τώρα σχηματίστε τις πλεξούδες. Στη συνέχεια, διπλώστε το κορδόνι και περιστρέψτε τις δύο
άκρες μέχρι να πάρετε την πλεξούδα. Τώρα σχηματίστε τις πλεξούδες.
Στην πραγματικότητα η ζύμη δεν πρέπει να την κολλάτε αλλά απλώς να διασταυρωθεί για να
σχηματίσει η πλεξούδα. Τοποθετήστε τις πλεξούδες σε ένα ταψί φούρνου και αφήστε τις να
φουσκώσου για άλλη μισή ώρα σε ένα ζεστό μέρος.

Βουρτσίστε τις πλεξούδες με κρόκο αυγού και γάλα αναμεμιγμένο σε ίσο βάρος και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μόλις ψηθούν οι πλεξούδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες σε πήλινο στο φούρνο
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες με μέλι και κανέλα!!!!