Ένα κλασικό Κυριακάτικο φαγητό, όπως το έφτιαχνε η μαμά!

Υλικά:

3 κιλά αρνάκι γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο κομμάτι αρνιού)
1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (όχι γεμάτο)
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαυροπίπερο
1 λίτρο περίπου νερό
Γιαούρτι πρόβειο με πέτσα (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Πλενουμε το Ρύζι μέχρι να βγάλει καθαρό νερό και το σουρώνουμε..το αφεινουμε στην άκρη,πλένουμε καλά το κρέας και του κάνουμε ένα καλό μασάζ με αλάτι, πιπέρι και λαδάκι, το τοποθετούμε στο ταψί μαζί με το νερό και το βάζουμε στο φούρνο…εγώ στους 220 βαθμούς αντιστάσεις.Ψηνουμε μέχρι να εξαντληθεί το νεράκι και ροδίσει το κρέας..ρίχνουμε το ρύζι στο ταψί και προσθέτουμε το ανάλογο ζεστό νεράκι..1 προς δύο κούπες για την Καρολίνα…ψήνουμε για αλλά 15 με 20 λεπτά μέχρι να πιάσει κρουστά.. φρεσκοτριμμένο πιπερακι επάνω και σερβίρουμε με γιαουρτάκι πρόβειο με πέτσα

H συνταγή είναι της κας Αλεξανδρα Πολυσοπουλου

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια Αλά Κρεμ με Φρέσκο Πιπέρι
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες λαιμού με πατάτες (Λουκούμι!)