Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια

Υλικά

800 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ ντομάτες καθαρισμένες
80 γρ μπαγιάτικο ψωμί
80 γρ τυρί παρμεζάνα
2 αυγα
σκόρδο
ποτήρι γάλα
πελτέ ντομάτας
τριμμένη φρυγανιά
μοσχοκάρυδο
θυμάρι
δενδρολίβανο
μαϊντανός
λάδι
πιπέρι
αλάτι

1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5
αλάτι χοντρό
2-3 κ.σ. βούτυρο για το βουτύρωμα μακαρονιών

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε δύο σκελίδες σκόρδο και ροδίζουμε.
Προσθέστε τις ντομάτες θρυμματισμένες, δύο κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας, αλάτι και βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά με το ψωμί μουλιασμένο στο γάλα και καλά στυμμένο, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, τα μυρωδικά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας τριμμένο ψωμί.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά.
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα ζυμαρικά

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και τα βουτυρώνετε.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Σουφλέ με ψωμί του τόστ
Επόμενο άρθροΓλυκιά πίτα με κολοκύθα