Τα αρωματικά κουλουράκια με κανέλα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά που φτιάχνω στο σπίτι μου, γιατί συνδυάζουν την απλότητα με μια εκπληκτική γεύση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Με μια ζύμη μαλακή και αφράτη που λιώνει στο στόμα και την υπέροχη επικάλυψη από ζάχαρη με κανέλα, αυτά τα κουλουράκια γίνονται το τέλειο σνακ για το πρωινό ή το απογευματινό καφεδάκι. Επιπλέον, το άρωμα που γεμίζει την κουζίνα όσο ψήνονται είναι απλά μαγευτικό και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και οικογενειακής αγάπης.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κουλουράκια Κανέλας

Κουλουράκια Κανέλας

Ετοιμάζω τα πιο νόστιμα αρωματικά κουλουράκια κανέλας! Αυτά τα σπιτικά γλυκά κουλούρια με μαγιά γίνονται απίστευτα αφράτα, μαλακά και αποκτούν μια υπέροχη, ζαχαρένια κρούστα με κανέλα μόλις βγουν από τον φούρνο. Ακολουθήστε τη συνταγή για 10-12 λαχταριστά κουλουράκια, ιδανικά για κέρασμα, πρωινό ή το κολατσιό των παιδιών

Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Additional Time 2 hours 30 minutes
Total Time 3 hours 25 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml χλιαρό γάλα
  • 80 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή ταχείας δράσης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την Επικάλυψη:
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Instructions

Ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα για να φτιάξετε τα αρωματικά κουλουράκια κανέλας σας.

Α. Ετοιμασία Ζύμης

1. Ζεσταίνω ελαφρά το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό (περίπου στη θερμοκρασία του σώματός μας), και διαλύω μέσα τη μαγιά, μαζί με μία κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη που έχω στα υλικά.

2. Το αφήνω στην άκρη για ένα τέταρτο (15 λεπτά), ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει.

3. Σε ένα άλλο σκεύος, χτυπάω τα αυγά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά.

4. Λιώνω το βούτυρο, το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να είναι απλώς χλιαρό.

5. Σε μια μεγάλη λεκάνη, κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω την πρέζα αλάτι.

6. Ρίχνω σταδιακά το μείγμα της μαγιάς, τα χτυπημένα αυγά, και το λιωμένο βούτυρο.

7. Ζυμώνω καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

8. Σκεπάζω τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και τη βάζω σε ζεστό μέρος για μιάμιση ώρα (1-1,5 ώρα) για να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Β. Πλάσιμο και Ψήσιμο

9. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την χωρίζω σε 10 με 12 ίσα μέρη.

10. Παίρνω κάθε κομμάτι, το πλάθω σε μακρόστενο λεπτό κορδόνι, και του δίνω το σχήμα του κουλουριού (σαν πρέτζελ), σταυρώνοντας τις άκρες και κρύβοντάς τες από κάτω.

11. Τοποθετώ τα κουλούρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήνω χώρο μεταξύ τους για να φουσκώσουν. τα σκεπάζω και τα αφήνω για επιπλέον 15 λεπτά.

12. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C.

13. Ψήνω τα κουλούρια για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Γ. Το Τελείωμα

14. Ενώ ψήνονται, λιώνω το βούτυρο για την επικάλυψη. σε ένα πιάτο, ανακατεύω τη ζάχαρη με την κανέλα.

15. Μόλις βγουν τα κουλούρια από τον φούρνο, όσο είναι ακόμα καυτά, τα αλείφω αμέσως με το λιωμένο βούτυρο.

16. Τέλος, τα πασπαλίζω γενναιόδωρα με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: