Μπαστουνάκια (Sticks) σοκολάτας

Υλικά

1 αυγό
100 γρ (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
240 g (2 φλιτζάνια) αλεύρι
4 g μπέικιν πάουντερ
90 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) βούτυρο
400 γρ λιωμένη σοκολάτα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι
να έχουμε μια λεία, ομοιογενή και συμπαγή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 40 λεπτά να σφίξει. Όταν τελειώσει ο χρόνος, κόψτε ένα κομμάτι ζύμης και φτιάξτε ένα μακρύ, χοντρό καρβέλι
Κόβουμε σε μπαστουνάκια μήκους περίπου 8-10 εκ.

Τοποθετήστε τα μπαστούνια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 12 λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και, χρησιμοποιώντας λαβίδες, βουτάμε εντελώς τα μπαστουνάκια ένα-ένα, στη σοκολάτα.


Απλώστε σε λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Cake recipes

Προηγούμενο άρθροΠίτες με κολοκύθα…η γέμιση αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρου της ελενίτσας