Υλικά:

6 ποτήρια νερό
2 κούπες ρύζι καρολίνα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια φιδέ
1 κούπα ελαιόλαδο
Κανέλα για το σερβίρισμα
Ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Φέρτε σε βρασμό και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό.
Ενώ το ρύζι βράζει, σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Ρίξτε το φιδέ και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Μόλις το ρύζι βράσει, ρίξτε το σοταρισμένο φιδέ στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το πιλάφι να “ξεκουραστεί” για 10-15 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το υπόλοιπο λάδι και να φουσκώσει το φιδέ.
Σερβίρετε το ατζέμ πιλάφι ζεστό, πασπαλισμένο με κανέλα και ζάχαρη (προαιρετικά).

Η Συνταγή είναι της κας Rena Babatsi

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με κρέμα και φέτα
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες στη γάστρα (χωρίς νερό)