Ατζεμ Πιλαφ

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι φιδέ , θρυμματισμένα σε μικρά κομμάτια
4 φλιτζάνια ρύζι (ανακάτεψα με άγριο ρύζι)
9 φλιτζάνια βραστό νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι πιπέρι

Παρασκευή

1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Αφαιρώ.
2. Προσθέστε το φιδέ σας και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
3. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
4. Ρίχνουμε το βρασμένο νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κύβο του κοτόπουλο.
5. Αφήνουμε να σιγοβράσει και ανακατεύουμε συχνά.
6. Όταν απορροφηθούν ΣΧΕΔΟΝ όλα τα υγρά αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
7. Σερβίρετε σε κούπα !!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές
Επόμενο άρθροΠατάτες ψητές στο φούρνο με γέμιση…Βγαίνει πολύ νόστιμο!