Ταλιατέλες ή Χυλοπίτες με κρεάς και λαχανικά 🥣🔥

Ένα ασυνήθιστα νόστιμο πιάτο που θα διαφοροποιήσει το τραπέζι σας, θα ζεστάνει και θα δώσει μια αίσθηση κορεσμού και γαλήνης το χειμώνα…

Υλικά

✅ Για τις ταλιατέλες:

1. Αλεύρι – 300 γρ
2. Νερό – 100 γρ
3. Αυγό – 1 τεμ.
4. Αλάτι – 1 πρέζα

✅ Για σούπα – σάλτσα:

1. Αρνί (μοσχάρι) – 1 κιλό
2. Κρεμμυδι – 3 κεφαλές (μεσαίου μεγέθους)
3. Καρότα – 3 τεμ
4. Πιπέρι – 3 τεμ
5. Σέλινο – 1 τεμ.
6. Πράσινο ραπανάκι – 1 τεμ.
7. Σκόρδο – 5-9 σκελίδες
8. Ντομάτες – 3 τεμ
9. Φυτικό λάδι – 50-70 ml
10. Αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας
11. κόλιανδρος – 1 πρέζα
12. Πάπρικα – 1 πρέζα
13. Πιπεριά τσίλι – 1 πρέζα ή για γεύση
14. Φρέσκα μυρωδικά χόρτα – 50 γρ

✅ Τρόπος μαγειρέματος:

Πρώτα φτιάχνουμε τις ταλιατέλες. Σήμερα είναι πιο εύκολο να αγοραστούν στο σούπερ μάρκετ, αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και κόπο.
Αλλά για όσους θέλουν να το κάνουν μόνοι τους, θα σας δείξω πώς να φτιάξετε σπιτικές ταλιατέλες.

1. Ζυμώνουμε μια ελαστική ζύμη. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και το νερό. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη.
3. Ανοίγουμε κάθε μέρος σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτή στρώση, το τυλίγουμε και το κόβουμε πολύ λεπτά.
4. Τώρα, με τα χέρια μας, τυλίγουμε ελαφρά τις ταλιατέλες στην επιφάνεια με αλεύρι και τρίβουμε. Αφήνουμε τις ταλιατέλες να στεγνώσουν.

5. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και βάζουμε εκεί το κρέας μας. Σοτάρουμε για 5 λεπτά.
6. Βάλτε στο κρέας λιωμένο ή ψιλοκομμένο σκόρδο (μερικές σκελίδες)
7. Δεν χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κρέας. Τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά.
8. Κόβουμε τα καρότα, τις πιπεριές, τα ραπανάκια και τις ντομάτες σε μικρά τετράγωνα και τα βάζουμε στο κρέας, τα ανακατεύουμε όλα και τα τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά.
9. Προσθέστε τόσο νερό ώστε να καλύψει όλα τα λαχανικά και άλλα 7 εκατοστά ψηλότερα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το νερό θα εξατμιστεί.

Προσθέστε αλάτι και μπαχαρικά. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 50 λεπτά – 1 ώρα.
5 λεπτά πριν να ειναι ετοιμο, προσθέστε ψιλοκομμένα χόρτα και ψιλοκομμένο σκόρδο
10. Όσο ψήνεται το κρέας, βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και μετά τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σερβίρουμε ως εξής:
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε μερικες ταλιατέλες και από πάνω ρίχνουμε την σαλτσα. Πρέπει να βγει αρκετά δεμένη, επίσης για ομορφιά και άρωμα προσθέτουμε χόρτα ψιλοκομμένα.

Καλή όρεξη!❤️

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό συκώτι εξοχικού τύπου
Επόμενο άρθροΚρουασανάκια βουτυράτα με μαρμελάδα