Οι ατομικές στριφτές τυρόπιτες είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο σνακ ή για το κολατσιό των παιδιών. Η γέμιση με τυρί και γιαούρτι τις κάνει αφράτες, ενώ το χειροποίητο φύλλο τις μεταμορφώνει σε μια τραγανή λιχουδιά. Η τεχνική με το τράβηγμα του φύλλου με το χέρι είναι πολύ εύκολη και κάνει αυτές τις τυρόπιτες μοναδικές.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ατομικές στριφτές τυρόπιτες

Aτομικές στριφτές τυρόπιτες που θα λατρέψετε. Το μυστικό τους βρίσκεται στο ιδιαίτερο φύλλο αέρος που ανοίγει με τα χέρια και γίνεται σούπερ τραγανό. Είναι τόσο καλούτσικες και εύκολες, που θα γίνουν η αγαπημένη σας συνταγή!
Prep Time
15 minutes
Cook Time
25 minutes
Additional Time
1 hour
Total Time
1 hour 40 minutes
Ingredients
- Για να φτιάξουμε 6 τυρόπιτες, θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 250 ml Νερό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Ξύδι
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 450-500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση και το άλειμμα:
- 1/2 κιλό Τυρί (φέτα ή άλλο λευκό)
- 2 κ.σ. Γιαούρτι
- 100 γρ. Λιωμένο βούτυρο
- 1 Αυγό (για την επάλειψη)
Instructions
- Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τη ζύμη σας. Σιγουρευτείτε ότι είναι εύπλαστη και δεν κολλάει στα χέρια σας, και στη συνέχεια αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά. Αφού ξεκουραστεί, χωρίστε τη ζύμη σε 6 κομμάτια, πλάστε τα σε μικρές μπάλες και ανοίξτε τα λίγο. Τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο με λιωμένο βούτυρο και βάλτε τα στο ψυγείο για μία ώρα.
- Στη συνέχεια, παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια ζύμης και τα ανοίγετε με το χέρι, τραβώντας το φύλλο προς τα έξω. Θα παρατηρήσετε ότι ανοίγουν πολύ εύκολα. Αφού απλώσετε το φύλλο, ρίξτε λίγο λαδάκι με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνειά του. Βάλτε το τυρί σας στην άκρη του φύλλου, τυλίξτε το σε ρολό χωρίς να το σφίξετε πολύ, και δώστε του το σχήμα σαλιγκαριού.
- Μόλις ετοιμάσετε όλες τις τυρόπιτες, τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείψτε τις με αυγό και ψήστε τις στους 190 βαθμούς Κελσίου. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σούπερ τραγανές.
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι στριφτές τυρόπιτες σας ακόμα πιο επιτυχημένες:
- Φύλλο: Η τεχνική με το τράβηγμα του φύλλου με το χέρι είναι αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο και τραγανό. Μην φοβηθείτε να το τραβήξετε.
- Βούτυρο: Το λιωμένο βούτυρο στο οποίο βάζετε τα μπαλάκια της ζύμης στο ψυγείο βοηθάει το φύλλο να ανοίξει πιο εύκολα και να γίνει πιο τραγανό.
- Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα, ανθότυρο ή και έναν συνδυασμό τυριών για τη γέμιση.
- Ψήσιμο: Μην βάζετε πολύ σφιχτά τις τυρόπιτες στο ταψί για να ψηθούν ομοιόμορφα και να ροδίσουν.