Εψαχνα για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Δεν ηθελα να εχει πολλες ζαχαροπλαστικές δυσκολίες, καθώς και να μην απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ψησίματος.
Οπότε βρήκα αυτή μια αφράτη Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο που μας ενθουσιάσε με την τραγανή κρούστα και την πλούσια γεύση της.
Μπορεί να γίνει σε λίγα μόνο βήματα με υλικά που εχετε σιγουρα στην κουζίνα σας.
Ψήνετε τη Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο στο φούρνο και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα με ζάχαρη άχνη ή κανέλα.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. σιμιγδάλι
2 αυγά
3 κ.σ. βούτυρο
2 βανιλίνες
Έπιπλέον ζάχαρη για το πασπάλισμα (μπορείτε να βάλετε και καστανή)
Κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να πήζει σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα.
Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε απαλά, να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Σε ταψί διαμέτρου 26-28 εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Αδειάζουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη (μπορείτε και καστανή) και κανέλα.
Ψήνουμε στους 170°C στο φούρνο στον αέρα ή στους 180° στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με έξτρα κανελοζάχαρη ή και ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γαλατόπιτα χωρις φυλλο
Μόλις δοκίμασα ένα κομμάτι από αυτή τη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και πραγματικά ενθουσιάστηκα! Η υφή της είναι απίστευτα απαλή και κρεμώδης, ενώ η γεύση της γλυκιά και γεμάτη, χωρίς να είναι λιγωτική. Η κρυσταλλική ζάχαρη και η κανέλα από πάνω δίνουν την τέλεια πινελιά, προσθέτοντας μια τραγανή υφή και ένα ζεστό άρωμα.
Είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα πρωινό με την οικογένεια μέχρι ένα επιδόρπιο μετά από ένα γευστικό γεύμα.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γαλατόπιτα, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς.
- Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τη γαλατόπιτα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, για να μην κολλήσει.
- Η γαλατόπιτα μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Καλή όρεξη!
Υλικά
2,5 lt γαλα,
570 γρ.ζαχαρη,
510 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
5 αυγά,
4 κ.σ. βούτυρο,
1 ξυλάκι βανίλια Μαδαγασκάρης(ή 3 βανίλιες).
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την μισή ζάχαρη και το βούτυρο και την βανίλια.
Περιμένουμ μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις. Αποσύρουμε από την φωτιά. (Σ αυτό το σημείο μεταγγίζουμε το μίγμα σε άλλη κατσαρόλα με λεπτή σίτα ώστε να φύγουν τα μαύρα μπαλάκια από την βανίλια,κάτι που αποφεύγεται εαν χρησιμοποιήσετε σκόνη βανίλια)
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι κ ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την άλλη μισή ζάχαρη με τα αυγά κ προσθέτουμε το μειγμα στην κατσαρόλα. Βαζουμε πάλι στην φωτιά ανακατευοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα κ ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσει.(ανάλογα τον φούρνο). Σερβίρουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
Είναι ΥΠΕΡΟΧΗ!!
Η Συνταγή είναι της κας Aristi Georgousi Kiriakopoulou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σμυρνέϊκη Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο
Η Σμυρνέϊκη γαλατόπιτα είναι μια νόστιμη ελληνική γλυκιά συνταγή που μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς τη χρήση φύλλου.
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
1400 γρ Γάλα Πλήρες Πρόβειο ή Αγελαδινό
1 ξύλο κανέλας
320 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
170 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
65 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
5 Αυγά μεσαία χτυπημένα
Κανελοζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά δηλαδή το γάλα το σιμιγδάλι τη ζάχαρη το βούτυρο το ξύλο κανέλας τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Σπάμε λιγάκι τα αυγά με ένα πηρούνι ώστε να είναι έτοιμα να τα ρίξουμε στην κρέμα
Οταν είναι έτοιμη πλέον η κρέμα μας κλείνουμε το μάτι συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα χτυπημένα αυγά
Οταν έχουν ενσωματωθεί τα αυγά στην κρέμα αφαιρούμε προσεκτικά το ξύλο κανέλας και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο
ταψί με διάμετρο 27 εκατοστών
Απλώνουμε ομοιόμορφα προσθέτουμε προαιρετικά κανέλλο ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
μία ώρα και είναι ετοιμη