Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Αυτά τα ατομικά μωσαϊκά είναι από τα αγαπημένα μου, γιατί είναι τόσο εύκολα, δεν χρειάζονται ψήσιμο, και είναι τέλεια για να τα κεράσεις σε μια γιορτή ή απλά να τα απολαύσεις με τον καφέ σου. Είναι σαν μικρά έργα τέχνης, και λιώνουν στο στόμα! Εγώ τα φτιάχνω συνέχεια γιατί είναι σωτήρια όταν θέλω κάτι γρήγορο και εντυπωσιακό.

Ατομικός Κορμός / Μωσαϊκό (χωρίς ψήσιμο!)

Ένα πιάτο γεμάτο με τετράγωνα κομμάτια σκούρου σοκολατένιου κορμού με μπισκότα, στολισμένα με λευκές γραμμές λιωμένης σοκολάτας.

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ατομικούς κορμούς / μωσαϊκά χωρίς ψήσιμο, με σοκολάτα, ζαχαρούχο και μπισκότα. Ιδανικό γλυκό για κέρασμα ή καθημερινή απόλαυση!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 7 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 2 hours 27 minutes

Ingredients

  • 1 συσκευασία Βιτάμ (ή άλλο μαργαρίνη/βούτυρο, περίπου 250 γρ.)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουβερτούρα (περίπου 125 γρ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο (άγλυκο)
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (περίπου 250-300 γρ. συνολικά)

Για το στόλισμα:

  • Λίγη λευκή κουβερτούρα (περίπου 50-100 γρ.)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Ετοιμάζω το μείγμα: Σε μια κατσαρόλα, βάζω το Βιτάμ, το ζαχαρούχο γάλα, την κουβερτούρα (την έχω ψιλοκόψει σε κομμάτια για να λιώσει πιο εύκολα) και το κακάο.
  2. Τοποθετώ την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σύρμα, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν σε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Προσέχω να μην κολλήσει στον πάτο.
  3. Μόλις λιώσουν όλα και έχω ένα ωραίο, γυαλιστερό μείγμα, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Προσθέτω τα μπισκότα: Σπάω τα μπισκότα πτι-μπερ σε χοντρά κομμάτια (όχι σκόνη, θέλω να φαίνονται τα κομμάτια) και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με το σοκολατένιο μείγμα. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα μπισκότα με σοκολάτα.
  5. Στρώνω το μείγμα: Στρώνω ένα μικρό τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί (περίπου 20x20 εκ.) με λαδόκολλα. Αδειάζω το μείγμα του κορμού στο ταψί και το απλώνω ομοιόμορφα, πιέζοντας το με μια σπάτουλα για να γίνει επίπεδο.
  6. Ψύξη: Βάζω το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα και να μπορεί να κοπεί.
  7. Κόβω και στολίζω: Βγάζω το ταψί από την κατάψυξη. Κόβω τον κορμό σε ατομικά κομμάτια (τετράγωνα ή ορθογώνια).
  8. Λιώνω τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ, στολίζω τα ατομικά κομμάτια με γραμμές ή σχέδια από τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
  9. Ξαναβάζω τα γλυκάκια στο ψυγείο (όχι κατάψυξη πια) μέχρι να σφίξει η λευκή σοκολάτα.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Ελενη Καρατζη

Notes

💡 Tips από εμένα:

  • Βούτυρο: Αντί για Βιτάμ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο γάλακτος για πιο πλούσια γεύση.
  • Σοκολάτα: Αντί για σκέτη κουβερτούρα, μπορείτε να βάλετε και λίγη κουβερτούρα γάλακτος ή ακόμα και σταγόνες σοκολάτας.
  • Στόλισμα: Εκτός από λευκή κουβερτούρα, μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφα, ξηρούς καρπούς, ή ινδοκάρυδο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή