Τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο αποτελούν ένα κλασικό οικογενειακό φαγητό που συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά. Επιπλέον, αυτή η συνταγή μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα πλήρες γεύμα μαγειρεμένο ολόκληρο στο φούρνο. Παράλληλα, το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό, ενώ η προετοιμασία παραμένει εύκολη ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μπιφτέκια με Πατάτες Κοκκινιστές
Φτιάξτε τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με πατάτες κοκκινιστές στο φούρνο, ένα κλασικό και πλήρες ελληνικό πιάτο που λατρεύει όλη η οικογένεια! Με τα μυστικά του ούζου και του δυόσμου, τα μπιφτέκια σας θα γίνουν πραγματικά ακαταμάχητα. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα-βήμα.
Ingredients
Για τα Μπιφτέκια:
- 700 γρ. κιμάς
- 3-4 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Μπόλικο δυόσμο
- Πιπέρι
- Λίγο μπούκοβο
- Λίγο τσιμένι
- 1 σφηνάκι ούζο
Για τις Πατάτες:
- 1,5 κιλό πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Λίγο λεμόνι
- Σκόρδο
- 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
- 1 νεροπότηρο νερό
Instructions
Αρχικά, ανακατεύω καλά τον κιμά με το ψωμί, το αυγό και όλα τα μπαχαρικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, βάζω το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να σφίξει και να ενωθούν καλύτερα όλα τα αρώματα.
Ταυτόχρονα, καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε κομμάτια της αρεσκείας μου. Κατόπιν, τις πλένω καλά με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και τις στραγγίζω.
Τοποθετώ τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και τη σάλτσα ντομάτας. Έπειτα, ρίχνω ένα ποτήρι νερό και ανακατεύω όλα τα υλικά καλά ώστε οι πατάτες να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Ψήνω τις πατάτες στο προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 με 40 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μου.
Εν τω μεταξύ, πλάθω τα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα και τα πατάω ελαφρά να πλατύνουν λίγο. Όταν οι πατάτες έχουν μισοψηθεί, βγάζω το ταψί από το φούρνο και ανακατεύω ξανά τις πατάτες για να κατανεμηθούν καλύτερα τα ζουμιά.
Ακολούθως, στρώνω τα μπιφτέκια από πάνω στις πατάτες και σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνω στους 180°C με αέρα για περίπου μισή ώρα.
Τέλος, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, γυρίζω προσεκτικά τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλο μισάωρο χωρίς κάλυμμα. Όταν τα μπιφτέκια παίρνουν ωραίο καφετί χρώμα και οι πατάτες έχουν μαλακώσει τελείως, το φαγητό είναι έτοιμο.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze
Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή
- Το μυστικό του δυόσμου: Μην τσιγκουνευτείτε τον δυόσμο! Είναι το μυστικό για την αφράτη υφή και το έντονο άρωμα στα μπιφτέκια.
- Το ψωμί: Το ψωμί μουλιασμένο στο γάλα βοηθάει τον κιμά να μείνει ζουμερός και να μην σφίξει κατά το ψήσιμο.
- Η σειρά του ψησίματος: Το ψήσιμο των πατατών πρώτα εξασφαλίζει ότι θα μαλακώσουν και θα απορροφήσουν τα υγρά, ενώ τα μπιφτέκια θα ψηθούν στη συνέχεια στους ατμούς, παραμένοντας αφράτα.