Tα πιο λαχταριστά και αφράτα πιτσάκια που κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί. Είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο, το σχολείο των παιδιών, ένα πάρτι, ακόμα και για εκδρομές! Η ζύμη τους είναι απίστευτα μαλακή και η γέμιση μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα του καθενός, κάνοντας τα το αγαπημένο σνακ για όλη την οικογένεια.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αφράτα πιτσάκια
Δοκίμασε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για αφράτα πιτσάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για σνακ, πάρτι ή κολατσιό για το σχολείο!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε τα πιτσάκια, θα χρειαστούμε:
Για τη Ζύμη:
- 800 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. γάλα χλιαρό
- 1 ποτήρι νερού νερό χλιαρό
- 1 αυγό
- 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 1½ φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη Γέμιση:
- Σπιτική σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
- Ζαμπόν σε κύβους
- Κόκκινη και πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες χωρίς υγρά
- Καλαμπόκι κονσέρβας
- Τυριά τριμμένα για πίτσα (ό,τι έχουμε)
- Λίγες φέτες μπέικον
- 1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό (για άλειμμα)
- Με αυτά τα υλικά βγαίνουν περίπου 25 πιτσάκια.
Instructions
Ξεκινώντας με την τέλεια ζύμη. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό με ένα σύρμα. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο και το νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τη μαγιά και, σταδιακά, το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή, ελαστική και λίγο κολλώδη. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Μόλις η ζύμη φουσκώσει, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σχήμα στα πιτσάκια μας. Κόβουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε δίσκο και με ένα στρογγυλό κουπ πατ, κόβουμε έναν μικρότερο δίσκο, τον οποίο τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Το ζυμάρι που έχει περισσέψει, το κόβουμε στη μέση και φτιάχνουμε δύο κορδόνια. Τα στρίβουμε μαζί και τα τοποθετούμε περιμετρικά του μικρού δίσκου, δημιουργώντας μια φωλιά για τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα πιτσάκια.
Αφού τα πιτσάκια μας είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο ακόμα. Τώρα είναι η ώρα να τα γεμίσουμε! Βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ντομάτας, τα υλικά της γέμισης, το τυρί και τέλος το μπέικον. Για να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό. Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200°C με πάνω-κάτω θέρμανση, μέχρι να ροδίσουν. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε, ώστε να παραμείνουν μαλακά και αφράτα.
Καλή απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα
Χρήσιμα Tips για τα Πιτσάκια
- Η ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή για να γίνουν τα πιτσάκια αφράτα. Μην την παραζυμώσεις.
- Η γέμιση: Μην βάλεις πολλά υγρά υλικά στη γέμιση, ειδικά αν χρησιμοποιείς φρέσκια ντομάτα, γιατί θα βραχούν τα πιτσάκια.
- Το ψήσιμο: Μην τα παραψήνεις για να παραμείνουν αφράτα και ζουμερά.