Αφράτα Ρολάκια με κανέλα μήλο και καρύδια

ΥΛΙΚΑ

για την ζύμη
450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ ζάχαρη
2 αυγά
50γρ βούτυρο βιτάμ
λίγο αλάτι
9γρ ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
240ml χλιαρό γάλα για την μαρμελάδα
Για την μαρμελάδα
2 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
1κτσ. βούτυρο
50γρ. ζάχαρη

1κουπα καρύδια
κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Για την μαρμελάδα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο την ζάχαρη και τα μήλα και τα βάζουμε σε μεσαία φωτια ανακατευουμε και σε 10-15 λεπτά θα είναι έτοιμα

Για την ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη την μαγιά λίγο χλιαρό γάλα και ανακατευουμε. Καθώς ανακατευουμε ρίχνουμε μέσα τα αυγά το λιωμένο βούτυρο το υπόλοιπο γάλα το αλάτι και σιγα σιγά το αλεύρι και ζυμωνουμε μέχρι να φτιαξουμε μία ομάλη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη μεχρι να γίνει η μαρμελάδα
Βγάζουμε την μαρμελάδα λίγο πριν δέσει και βράσει πολύ το μήλο διότι θα ψηθεί κιόλας.
Ρίχνουμε κανέλα μέσα στα μήλα και ανακατεύουμε και ρίχνουμε και λίγα καρύδια και πάλι ανακαυτουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε την ζυμη στο πάγκο εργασίας και με ένα πλάστη ανοιγουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι Απλώνουμε πάνω σε όλη την ζύμη τα μήλα με την κανέλα και τα καρύδια, και επίσης πασπαλίστε με μαύρη ζάχαρη και κανένα από πάνω.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε την ζύμη μας απο την φαρδύα πλευρά να το κανουμε ρολό και ρο αφήνουμε στην άκρη.

Το μυστικό για βγούνε μελωμένα.

Παίρνουμε ένα ταψί 25-30 εκ ρίχνουμε μέσα λιωμένο βούτυρο μαύρη ζάχαρη και τριμμένο καρύδι.
Στην συνέχεια κόβουμε το ρολό με ένα κοφτερό μαχαίρι περίπου 2 δάχτυλα φάρδος και τα στήνουμε με την κομμένη πλευρα προς τα κάτω μέσα στο ταψί το ένα διπλα στο αλλο.
Αφήνουμε το ταψί με μία πετσετα από πάνω 30-40 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.
Τέλος τα βάζουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Μολις ψηθούν παιρνουμε ένα μεγαλο δίσκο πιο μεγάλο απο το ταψί σκεπάζουμε το ταψί και τα αναποδογυρίζουμε.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουμε και σερβίρουμε

καλη απόλαυση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑκαταμάχητα Ρολάκια Μελιτζάνας: Γευστικός Πειρασμός με Φέτα και Μπέικον
Επόμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο με μία μαγική σάλτσα