Δροσιστική Τούρτα Λεμονιού

Υλικά

Για την κρέμα:

150 γρ. ζάχαρης
45 γρ. κορν φλάουερ
200 ml νερού
200 ml χυμού λεμονιού

250 γρ.τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. κρέμα γάλακτος

24 σαβουαγιάρ με ζάχαρη

Για το σιρόπι:

150 ml νερού
60 ml χυμού λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ ,το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για να μη κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν και ν αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε όλη την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια πλούσια σαντιγί.
Βάζουμε λίγη σαντιγί στο κορνέ μας για την διακόσμηση και στην υπόλοιπη σαντιγί μας προσθέτουμε λίγη από την κρέμα λεμονιού.

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.


Παίρνουμε τη φόρμα μας (τσέρκι 22εκ.)Την τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ μας στο σιρόπι και στρώνουμε μία στρώση στον πάτο της φόρμας μας.


Βάζουμε από πάνω ένα μέρος από την σαντιγί μας και την απλώνουμε ομοιόμορφα.


Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και την υπόλοιπη σαντιγί μας. Απλώνουμε ομοιόμορφα.
Στην κρέμα λεμονιού μας ρίχνουμε λίγο κουρκουμά ώστε να πάρει ένα όμορφο σκούρο φυσικό κίτρινο χρώμα. Ανακατεύουμε καλά.


Το ρίχνουμε στη φόρμα πάνω από την σαντιγί μας και το απλώνουμε να πάει παντού.


Παίρνουμε το κορνέ με την σαντιγί που είχαμε κρατήσει και κάνουμε σχέδια της αρεσκείας μας. Μπορούμε να βάλουμε και φέτες λεμονιού για ντεκόρ.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Η πανέμορφη και δροσιστική τούρτα λεμονιού είναι έτοιμη να την απολαύσετε!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Προηγούμενο άρθροΚέικ Βουτύρου με ρούμι…είχαμε πάντα ένα κέικ στο σπίτι
Επόμενο άρθροΤα αμερικανικά μελοκούλουρα …μια φανταστική απόλαυση