Φίλες μου, αυτά τα αφράτα ψωμάκια με Nutella είναι μια συνταγή που αγαπάμε πολύ στο σπίτι, αφού τα φτιάχνουμε εύκολα και γίνονται τόσο αφράτα και ζουμερά που λιώνουν στο στόμα! Σε αντίθεση με τις κλασικές συνταγές, αυτά τα ψωμάκια τα τηγανίζουμε, μια διαδικασία που μας εξοικονομεί χρόνο και προσφέρει μια υπέροχη, μαλακή υφή, ενώ η γέμιση Nutella τα κάνει ακαταμάχητα. Θα σας δείξω τον τρόπο να φτιάξετε την πιο πετυχημένη ζύμη με μαγιά, για να έχετε τέλεια γλυκάκια όποτε τα λαχταρήσετε. 


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips και το Video της Συνταγής

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Αφράτα Ψωμάκια με Nutella

Ψωμάκια με Nutella

Φτιάξτε τα πιο αφράτα ψωμάκια με Nutella που, αντί για φούρνο, γίνονται στο τηγάνι! Αυτά τα μικρά τυλιχτά ψωμάκια γεμιστά με Nutella είναι ένα πανεύκολο γλυκό που χρειάζεται μόνο 50 λεπτά για να φουσκώσει και είναι τέλειο για πρωινό ή απογευματινό. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε αυτά τα αφράτα «λουκουμάκια» με την αγαπημένη σας γέμιση.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Additional Time 1 hour 40 minutes
Total Time 2 hours 15 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 200 ml Γάλα (ζεστό)
  • 1 κ.σ. Μαγιά (ξερή)
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη (και επιπλέον 1 κ.σ. αν η γέμιση δεν είναι γλυκιά)
  • 1 φακελάκι Βανιλίνη
  • 400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ μια πρέζα αλάτι)
  • 50 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη Γέμιση:

  • Nutella (ή οποιαδήποτε άλλη κρέμα, λιωμένη σοκολάτα ή μαρμελάδα)

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε τα αφράτα ψωμάκια με Nutella.

1. Ρίχνω 200 ml ζεστό γάλα σε ένα βαθύ μπολ.

2. Προσθέτω 1 κουταλιά της σούπας μαγιά, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τη βανιλίνη. αν η γέμιση που θα επιλέξω δεν είναι γλυκιά, προσθέτω μία επιπλέον κουταλιά ζάχαρη.

3. Ανακατεύω καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

4. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

5. Στη συνέχεια προσθέτω 400 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο σε δύο στάδια και μία πρέζα αλάτι.

6. Ανακατεύω αρχικά με ένα κουτάλι και μετά ζυμώνω με τα χέρια μου για 2-3 λεπτά.

7. Προσθέτω 50 γρ. βούτυρο λιωμένο.

8. Ζυμώνω τη ζύμη για 10 λεπτά. εάν η ζύμη κολλάει στο τραπέζι, μπορώ να πασπαλίσω λίγο αλεύρι. η ζύμη πρέπει να είναι λεία και να μην κολλάει στα χέρια.

9. Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω για 50-60 λεπτά να φουσκώσει.

10. Στη συνέχεια βγάζω τη ζύμη και τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη.

11. Τυλίγω το κάθε κομμάτι ζύμης σε μπαλάκι.

12. Ανοίγω το πρώτο μπαλάκι ζύμης σε ένα επίπεδο κυκλικό φύλλο με διάμετρο περίπου 30 cm.

13. Χωρίζω το φύλλο σε 8 ίσα μέρη (τρίγωνα) με ένα μαχαίριή ρόδα που κοβουμε πίτσα.

14. Κάνω την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη ζύμη.

15. Καλύπτω τα ψωμάκια και τα αφήνω να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν ξανά για 20-30 λεπτά.

16. Τηγανίζω τα ψωμάκια σε μπόλικο καλά ζεσταμένο φυτικό λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

17. Τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

18. Τέλος γεμίστε τα ψωμάκια με μία σακούλα ζαροπλαστικής με Nutella ή μαρμελάδα

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Αφράτα Ψωμάκια

  • Θερμοκρασία Γάλακτος: Το γάλα πρέπει να είναι ζεστό (περίπου 40°C), όχι καυτό, για να ενεργοποιήσει σωστά τη μαγιά χωρίς να την καταστρέψει.
  • Η υφή της Ζύμης: Μην βιαστείτε να βάλετε πολύ αλεύρι κατά το ζύμωμα. η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και λίγο μαλακή.
  • Στραγγίζουμε το Λάδι: Είναι πολύ σημαντικό να τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας αμέσως μετά το τηγάνισμα, για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι και να παραμείνουν αφράτα.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: