Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Αυτή η πίτα με τυρί κότατζ και βερίκοκα είναι πραγματικά ένα όνειρο, ειδικά τώρα που έχουν τα βερίκοκα την εποχή τους. Είναι τόσο αφράτη, τόσο τρυφερή, που λιώνει στο στόμα σου! Κι εγώ τη φτιάχνω συνέχεια γιατί είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεται πολύ κόπο. Σίγουρα θα τη λατρέψεις κι εσύ! Πάμε να τη φτιάξουμε!

Κέικ με Τυρί Κότατζ και Βερίκοκα

Ενα φρεσκοψημένο, χρυσαφένιο κέικ με τυρί κότατζ και κομμάτια βερίκοκων στην επιφάνεια, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

Αφράτη και τρυφερή πίτα με τυρί κότατζ και φρέσκα βερίκοκα που λιώνει στο στόμα. Εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 2 hours

Ingredients

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια τυρί κότατζ (Dirollo)
  • 2 αυγά
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (περίπου 1 φακελάκι)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Οποιαδήποτε φρούτα ή μούρα (εγώ βάζω περίπου 250-300 γραμμάρια βερίκοκα, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣

  1. Ετοιμάζω τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω το τυρί κότατζ, τη ζάχαρη, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με ένα σύρμα ή μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την πρέζα αλάτι.Προσθέτω σιγά-σιγά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του τυριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα, μέχρι να πάρω μια κολλώδη, αλλά ομοιόμορφη ζύμη. Μην την παραζυμώσετε.
  3. Ετοιμάζω το ταψί: Στρώνω ένα στρογγυλό ταψί (περίπου 24-26 εκ. διάμετρο) ή ένα τετράγωνο (περίπου 20x20 εκ.) με λαδόκολλα.Αδειάζω τη ζύμη στη φόρμα και την απλώνω ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, βρέχοντας λίγο τα χέρια μου ή τη σπάτουλα αν κολλάει πολύ.Πάνω στη ζύμη, απλώνω προσεκτικά τα κομμένα βερίκοκα (ή όποια άλλα φρούτα έχω διαλέξει), πιέζοντάς τα ελαφρά μέσα στη ζύμη.
  4. Ψήσιμο: Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ωραία η πίτα και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσετε στο κέντρο.Αφήνω την πίτα να κρυώσει καλά πριν την κόψω. Αν θέλετε, όταν κρυώσει, μπορείτε να την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
    Απολαύστε την με τον καφέ ή το τσάι σας! Καλή όρεξη!

Notes

💡ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

  • Φρούτα: Εκτός από βερίκοκα, αυτή η πίτα ταιριάζει υπέροχα με κεράσια, βατόμουρα, μήλα (σε λεπτές φέτες), ή ακόμα και ροδάκινα. Χρησιμοποιήστε ό,τι φρούτο σας αρέσει ή έχετε εποχή.
  • Ζύμη: Η ζύμη θα είναι κολλώδης, μην σας ανησυχεί. Μη βάλετε επιπλέον αλεύρι. Λίγο λάδι στα χέρια σας βοηθάει να την απλώσετε.
  • Γλυκύτητα: Αν τα φρούτα σας είναι πολύ ξινά, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη έξτρα ζάχαρη πάνω τους πριν το ψήσιμο.

Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις στραγγιστό γιαούρτι, ξεκίνα με την ίδια ποσότητα (200 γρ.) και αν δεις ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, μπορείς να προσθέσεις 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ωστόσο, η υφή δεν θα είναι ακριβώς ίδια με το τυρί κότατζ.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή