Κέικ με δαμάσκηνα

 Ένα νόστιμο Κέικ με δαμάσκηνα, εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία και τέλειο για πρωινό, σνακ ή ως επιδόρπιο στο τέλος ενός γεύματος.

Συστατικά

Για το Κεικ
5 αυγά
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ ζάχαρη
250 γρ αλεύρι
1 φακ Μπέικιν πάουντερ
1 ζάχαρη βανίλιας
τριμμένο ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κακάο

Επιπλέον
500 γρ φρέσκα δαμάσκηνα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα δαμάσκηνα, κόβουμε στα 4 κατά μήκος και αφαιρούμε το κουκούτσι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτές κορυφές
Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας, την τριμμένη φλούδα λεμονιού και τον κρόκο του αυγού και τα χτυπάμε επίσης καλά.

Προσθέστε το αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν πάουντερ στο μείγμα με τους κρόκους, εναλλάξ με τα χτυπημένα ασπράδια, σταδιακά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι,
σιγά σιγά από κάτω προς τα πάνω για να ενωθεί η μάζα

Ανακατεύουμε το κακάο στο 1/2 του μείγματος και αδειάζουμε σε φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος, ισοπεδώνουμε και σκεπάζουμε το ελαφρύ μέρος του μείγματος.
Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα ορθια και τα πιέζουμε(καρφωνουμε) λίγο στη ζύμη
Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν καλά
Ψύξτε το ψημένο κέικ πριν το σερβίρετε

H συνταγή είναι από το coolinarikaby Podravka

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Φράουλα
Επόμενο άρθροΙμαμ -μπαιλντι με αυγό και ντομάτα