Είναι μια Αφράτη Τυρόπιτα με γαλοπούλα και χαλούμι που θα γίνει η αγαπημένη σας, γιατί είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη. Είναι ένα χορταστικό και νόστιμο φαγητό που κάνω πολύ συχνά για την οικογένειά μου, ειδικά για το κολατσιό των παιδιών ή για ένα γρήγορο βραδινό. Είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψεις κι εσύ!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυρόπιτα με γαλοπούλα και χαλούμι

Τυρόπιτα με γαλοπούλα και χαλούμι 

Μάθε πώς να φτιάξεις την πιο αφράτη τυρόπιτα με σπιτική ζύμη και πλούσια γέμιση από τυριά και γαλοπούλα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια, ιδανική για το κολατσιό ή το βραδινό

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα

Για τη γέμιση:

  • 1 ½ φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα (π.χ. κασέρι)
  • 6 φέτες γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 4 αυγά
  • Δυόσμο
  • 1 φέτα τυρί (φέτα)
  • Μπέικιν πάουντερ (όπως αναφέρεται στην αρχική συνταγή)

Instructions

Ετοιμασία της Ζύμης

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει τη μαγειρική σόδα και έχει αφρατέψει. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο, όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Δημιουργία της Γέμισης

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί. Προσθέτουμε τη φέτα, τον δυόσμο και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και την γαλοπούλα και ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη γέμιση.

Συναρμολόγηση και Ψήσιμο

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από το φύλλο. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε τη γέμιση. Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει.

Η Συνταγή είναι της κας Aigli Marnerou

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Αφράτη Τυρόπιτα με γαλοπούλα και χαλούμι

  • Η ζύμη: Μην ανησυχείς αν η ζύμη σου φαίνεται μαλακή, έτσι πρέπει να είναι για να γίνει η πίτα αφράτη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα.
  • Η γέμιση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι τυριά έχεις στο ψυγείο σου, αρκεί να έχουν έντονη γεύση. Επίσης, αν δεν σου αρέσει η γαλοπούλα, μπορείς να βάλεις μπέικον ή απλά να την παραλείψεις.
  • Ψήσιμο: Για να σιγουρευτείς ότι η τυρόπιτα είναι έτοιμη, κοίταξε το χρώμα της. Όταν έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμη!