Πίτα-Κεικ με φύλλο κρούστας και κορν φλάουερ

Aν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις πίτα, δεν τον ξέρω.
Με δύο λόγια – μια πίτα σε σχήμα κέικ φτιάχνεται ανακατεύοντας τα πάντα, τη βάζουμε στο φούρνο και είναι έτοιμο! Αυτή είναι η τέλεια πίτα για φοιτητες που δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τη μεγάλη επιθυμία να φτιάξουν αφράτες πίτες, αλλά τους αρέσει πολύ μια ζεστή σπιτική πίτα.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη: Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.
  • Γρήγορη: Η πίτα-κέικ ψήνεται γρήγορα, σε περίπου 30-40 λεπτά.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να φτιάξετε την πίτα-κέικ με διάφορες γεύσεις, όπως βανίλια, σοκολάτα, φρούτα, τυρί ή σπανάκι.
  • Νόστιμη: Η πίτα-κέικ είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά, ενώ η κρέμα κορν φλάουερ είναι απαλή και γευστική.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε ελαφρύ βούτυρο ή ηλιέλαιο για να μειώσετε τα λιπαρά.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κορν φλάουερ με σιμιγδάλι.
  • Προσθέστε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για extra γεύση.
  • Σερβίρετε την πίτα-κέικ ζεστή ή κρύα.

Συνολικά, η πίτα-κέικ με φύλλο κρούστας και κορν φλάουερ είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή για γλυκό ή αλμυρό πιάτο.

Υλικά:

300 γρ φύλλα κρούστας
αυγά 3 τεμ.Μέγεθος Μ
γιαούρτι 1 κούπα
μπέικιν πάουντερ λίγο περισσότερο από 1/2 φακ.
λάδι 1/3 κούπας
τυρί φέτα 150
κορν φλάουρ 2 κ.σ.
30-40 γρ βουτυρο

Εκτέλεση:

Ξεχωρίστε 2 φύλλα κρουστας, τ οποία απλώνονται σε μια φόρμα για κέικ που έχετε αλείψει προηγουμένως με βούτυρο.
Χωρίστε το υπόλοιπο φύλλο πίτας σε 2 μέρη. Τυλίξτε το καθένα σε ρολό και κόψτε σε λωρίδες.

Χτυπήστε τα αυγά προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι, το θρυμματισμένο τυρί, τα φύλλα πίτας, κομμένες σε λωρίδες.
Ανακατεύετε καλά το μείγμα. Προσθέστε το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ.
Ολόκληρο το μείγμα αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια μοιράζεται από πάνω και διπλώνεται με τις άκρες της κρούστας που προεξέχουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (χωρίς ανεμιστήρα) για 40-45 λεπτά.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά περίπου πριν το αναποδογυρίσουμε.

ΑΠΟΛΑΎΣΤΕ ΤΟ!