Οι μπεζέδες στο σπίτι είναι το απόλυτο γλυκό που μπορώ να φτιάξω με ελάχιστα υλικά και να εντυπωσιάσω όλη την οικογένεια. Αυτές οι αφράτες και τραγανές λιχουδιές γίνονται με μόλις τρία υλικά που έχω πάντα στην κουζίνα μου. Επιπλέον, είναι το τέλειο γλυκό για να συνοδεύσω τον καφέ ή το τσάι μου, ενώ μπορώ να τις φτιάξω με διάφορες παραλλαγές προσθέτοντας ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα. Η μυστική συνταγή της γιαγιάς μου για τέλειες μπεζέδες είναι απλή αλλά απαιτεί λίγη υπομονή και αγάπη στο ψήσιμο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αφράτοι Μπεζέδες
Φτιάξτε τους πιο αφράτους μπεζέδες με μόλις τρία υλικά, ακολουθώντας την απλή αυτή συνταγή! Αυτά τα τραγανά και γλυκά κεράσματα είναι ιδανικά για τον καφέ ή για διακόσμηση σε τούρτες, και το μόνο που χρειάζονται είναι υπομονή στο ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μάθετε όλα τα μυστικά για να βγουν λευκοί, αφράτοι και να μην σπάσουν!
Ingredients
- Ζάχαρη – 1 κούπα (200 γραμμάρια)
- Ασπράδι αυγού – 4 τεμάχια
- Βανίλια – κατά προτίμηση
Instructions
Αρχικά, βγάζω τα αυγά από το ψυγείο και χωρίζω προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Τοποθετώ τα κρύα ασπράδια σε ένα βαθύ μπολ που είναι απολύτως καθαρό και στεγνό, γιατί ακόμα και μια σταγόνα λίπος ή νερό μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμα. Ξεκινώ να χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη κουταλιά της κουταλιάς. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και το μισό καστανή ζάχαρη αν θέλω να πετύχω μπεζέδες με χρώμα κρέμας και υπέροχη καραμελένια γεύση.
Συνεχίζω να προσθέτω τη βανίλια και χτυπάω ασταμάτητα μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και το μείγμα να αποκτήσει πυκνή, γυαλιστερή υφή που μοιάζει με κρέμα ξυρίσματος. Το κόλπο είναι να χτυπήσω αρκετά ώστε να σχηματιστούν σκληρές κορυφές που δεν πέφτουν όταν γυρίζω το μπολ ανάποδα. Απλώνω λαδόχαρτο στο ταψί και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ή σακούλας ζαχαροπλαστικής σχηματίζω μικρές στρογγυλές μπουκίτσες στη λαμαρίνα αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και βάζω το ταψί στη μέση του φούρνου για περίπου μιάμιση ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανεβάσω τη θερμοκρατία γιατί τότε οι μπεζέδες θα σκουρύνουν, θα ραγίσουν από έξω και θα μείνουν μαλακές από μέσα. Θέλω να τις στεγνώσω σιγά σιγά και όχι να τις ψήσω. Όταν οι μπεζέδες αποκτήσουν ελαφρώς χρυσαφί χρώμα και αποκολλούνται εύκολα από το χαρτί, τις βγάζω από τον φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν εντελώς στο ταψί.
Αυτή είναι η βασική συνταγή για τέλειες σπιτικές μπεζέδες, αλλά μπορώ να πειραματιστώ προσθέτοντας ψιλοκομμένα αμύγδαλα, φουντούκια, σταγόνες σοκολάτας ή ακόμα και λίγη ξύσμα λεμονιού για έξτρα γεύση. Το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και όλοι μου ζητάνε τη συνταγή.
Tips για Τέλειες Μπεζέδες
Κρύα ασπράδια: Χρησιμοποιώ πάντα κρύα αυγά γιατί χτυπιούνται καλύτερα και δίνουν πιο σταθερό αποτέλεσμα.
Καθαρά σκεύη: Βεβαιώνομαι ότι το μπολ και το μίξερ είναι απολύτως καθαρά χωρίς ίχνη λίπους.
Σταδιακή προσθήκη ζάχαρης: Προσθέτω τη ζάχαρη σιγά σιγά για να διαλυθεί καλύτερα και να μην καταρρεύσει το μείγμα.
Χαμηλή θερμοκρατία: Ποτέ δεν ψήνω πάνω από 120 βαθμούς γιατί θέλω να στεγνώσουν και όχι να καούν.
Αποθήκευση: Τις φυλάω σε κλειστό δοχείο για να παραμείνουν τραγανές μέχρι και δύο εβδομάδες.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: