Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Είναι ένα φρούτο που το λατρεύω, γιατί εκτός από τις κλασικές μηλόπιτες και μαρμελάδες, μπορείς να φτιάξεις τόσα πολλά πράγματα! Αυτό το επιδόρπιο σε ποτήρι με μήλα είναι απλά φανταστικό. Είναι τόσο αφράτο και αρωματικό, και παρόλο που φαίνεται πολυτελές, είναι πανεύκολο να το φτιάξεις. Εγώ το σερβίρω συχνά μετά από ένα ελαφρύ γεύμα και όλοι το λατρεύουν!
Επιδόρπιο Μήλου σε Ποτήρι

Φτιάξτε ένα πανεύκολο και αρωματικό επιδόρπιο μήλου σε ποτήρι, με αφράτη υφή και δροσερή γεύση. Ιδανικό για ένα ελαφρύ και εντυπωσιακό γλυκό!
Prep Time
15 minutes
Cook Time
30 minutes
Total Time
45 minutes
Ingredients
- 8 μεσαίου μεγέθους μήλα (εγώ προτιμώ γλυκά, αλλά αν έχετε ξινά, απλά βάλτε λίγο παραπάνω ζάχαρη)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο γλυκά θέλετε τα μήλα και πόσο ξινά είναι)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 20 γραμμάρια ζελατίνη (σε σκόνη ή φύλλα)
- Λίγο νερό (όσο αναγράφεται στις οδηγίες της ζελατίνης)
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

Notes
Tips από εμένα:
- Μήλα: Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να βράσετε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Γλυκύτητα: Δοκιμάστε τον πουρέ μήλου αφού κρυώσει και πριν προσθέσετε τη ζελατίνη, για να προσαρμόσετε τη ζάχαρη στα γούστα σας.
- Άρωμα: Αν σας αρέσει η κανέλα, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού στον πουρέ μήλου μαζί με το ξύσμα λεμονιού.
- Σερβίρισμα: Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να γαρνίρετε με λίγα φύλλα μέντας ή με λίγη σαντιγί.