Το γλυκό που λιώνει στο στόμα

Υλικά

150 γραμμάρια σαβουαγιάρ
200 ml γάλα

Γκαναζ:
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. Nutella

Κρέμα:
500 ml κρέμα γάλακτος
500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βάζουμε σ ένα μπολ την κουβερτούρα, τη Nutella και την κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε τα υλικά μας στον φούρνο μικροκυμάτων και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει μια πλούσια και αφράτη σαντιγί.


Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Βρέχουμε τα σαβουαγιάρ μας στο γάλα και τα στρώνουμε στη φόρμα μας (20Χ27).
Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα μας και στη συνέχεια τη μισή γκανάζ.


Στο σημείο αυτο βάζουμε τη φόρμα μας στη κατάψυξη για μία ώρα.
Όταν την βγάλουμε από την κατάψυξη στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα μας και την υπόλοιπη γκανάζ.


Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε όλη νύχτα.
Και τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ν απολαύσετε αυτό το υπέροχο δροσιστικό γλυκό που λιώνει στο στόμα!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο με κρεμώδη φέτα, χαλούμι και δυόσμο
Επόμενο άρθροΈσκαλόπ με μανιτάρια