Αυτή η συνταγή είναι για ένα αφράτο και νόστιμο κέικ, ιδανικό για πρωινό, για το καφε ή το γραφείο. Η τρούφα προσθέτει μια ωραία γεύση και άρωμα, ενώ το γιαούρτι κάνει το κέικ υγρό και ζουμερό.

Υλικά:

5 μεγάλα αυγά
2 κεσεδάκια (400 γραμμάρια) ζάχαρη
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) γιαούρτι
2 κεσεδάκια (400 ml) γάλα
2 βανιλιές
1 τσιμπιά αλάτι
4 κεσεδάκια (500 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) τρούφα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C με αντιστάσεις. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο φόρμες για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το γάλα, τις βανιλιές και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Σιγά σιγά προσθέστε το μείγμα αλευριού και την τρουφα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διαιρέστε το μείγμα ομοιόμορφα στις δύο φόρμες για κέικ.
Ρίξτε την τρούφα πάνω από το μείγμα σε κάθε φόρμα.
Ψήστε τα κέικ για 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια καθαρή οδοντογλυφίδα όταν τη βάλετε στο κέντρο.
Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για 10 λεπτά στις φόρμες πριν τα αναποδογυρίσετε σε σχάρες για να κρυώσουν τελείως.

Η Συνταγή είναι του Γιώργου Ζώλη και η εκτέλεση της κας Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΚέικ με αποξηραμένα φρούτα
Επόμενο άρθροΓλυκό Καρπούζι…το πιο σέξυ του καλοκαιριού