Τηγανιτά Κολοκυθάκια με Παρμεζάνα

ΥΛΙΚΑ :

Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
1 1/2 φλιτζάνι ψωμί θρυμματισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μακρόστενες φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίξτε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ζεσταίνετε το λάδι έως ότου κάψει αρκετά.
Ανακατέψτε 1 1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα, το τριμμένο ψωμί και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ για να τα συνδυάσετε. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα άλλο. Βυθίστε τα κολοκυθάκια στα αυγά για να καλύψετε πλήρως και αφήστε το υπερβολικό αυγό να στάξει πίσω στο μπολ. Επαλείψτε το κολοκυθάκι στο μείγμα ψωμιού – παρμεζάνας, πατήστε για να κολλήσετε και να καλυφθεί εντελώς με το μίγμα.
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό τηγανίζετε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, περίπου 3 λεπτά.
Τα ακουμπάτε σε πιάτο το οποίο έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τοποθετήστε τα τηγανητά κολοκυθάκια σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: foodnetwork.co.uk

Προηγούμενο άρθροΠως θα κάνετε το κουνουπίδι να αρέσει σε όλους (Νηστίσιμο)
Επόμενο άρθροKοτόπουλο με μαύρο πιπέρι και σάλτσα σόγιας