Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι

Υλικά

2 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
180 ml ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις μία βανίλια
1 κουταλιά της σούπας baking powder

Σιρόπι πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε τώρα με το σύρμα.Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε το κέικ μας έχει ψηθεί αν όχι αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη ανακατεύουμε να λιώσει και βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι και λίγο παραπάνω.
Αφήνουμε να σταθεί να το απορροφήσει και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.Το περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Δεν έχετε φάει πιο αφράτο κέικ από αυτό.

Δοκιμάστε το!!!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΜπαχαράτο Μοσχαράκι με αρακά και Ρύζι
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Κοτόπολο