Φίλες μου, αυτό το αφράτο κουρκούτι για τηγάνισμα είναι το μυστικό για να αποκτήσετε την πιο χρυσαφένια, τραγανή κρούστα σε ό,τι κι αν τηγανίζετε, είτε πρόκειται για ψάρι, είτε για κρέας, είτε για λαχανικά! Η συνταγή, που βασίζεται στο γιαούρτι και τη σόδα, δίνει ένα απίστευτα αφράτο αποτέλεσμα, ενώ ετοιμάζεται πανεύκολα σε ένα μόνο μπολ μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Σήμερα θα σας δείξω πώς να το φτιάξετε και να το χρησιμοποιήσετε αμέσως!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κουρκούτι για Τηγάνισμα

αφράτο κουρκούτι για τηγάνισμα, κουρκούτι με γιαούρτι, εύκολο κουρκούτι, τηγάνισμα, ψάρι, κρέας

Φτιάξτε το πιο αφράτο κουρκούτι για τηγάνισμα με γιαούρτι και σόδα, που είναι ιδανικό για να τηγανίσετε ψάρι, κοτόπουλο ή ακόμα και λαχανικά! Είναι μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, καθώς φτιάχνεται σε ένα μπολ μέσα σε λίγα λεπτά και δίνει απίστευτα ζουμερό αποτέλεσμα. Δώστε στα τηγανητά σας την τραγανή, χρυσαφένια κρούστα που τους αξίζει!

Cook Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Ingredients

Για μία γενναιόδωρη ποσότητα κουρκούτι (αρκετή για 4 μερίδες ψάρι/κρέας) θα χρειαστείτε:

  • 3 Αυγά
  • 250 γρ. Γιαούρτι πλήρες (ή ξινόκρεμα/σμετάνα)
  • 1 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 180-200 γρ. – όχι γεμάτο)
  • 1/3 κ.γ. Σόδα μαγειρική
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι μαύρο (φρεσκοτριμμένο)
  • Μπαχαρικά (προαιρετικά)
  • Λάδι για το τηγάνισμα (π.χ. ηλιέλαιο)

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε το αφράτο κουρκούτι για τηγάνισμα.

1. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνω τα τρία αυγά.

2. Προσθέτω το γιαούρτι και τα χτυπάω καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

3. Προσθέτω το αλεύρι (όχι γεμάτο φλιτζάνι) και τη 1/3 κ.γ. σόδα.

4. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχω έναν ομογενοποιημένο χυλό, με υφή λίγο πιο πηχτή από αυτή του κέικ.

5. Τέλος, προσθέτω αλάτι και πιπέρι μαύρο κατά βούληση. αν θέλω να κάνω ψάρι, βάζω και λίγη επιπλέον μπαχαρική για ψάρι με λεμόνι.

6. Το κουρκούτι είναι έτοιμο!

7. Βάζω αρκετό φυτικό λάδι σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι και τηγανίζω σε μέτρια φωτιά.

8. Βουτάω τα κομμάτια του κρέατος ή του ψαριού στον χυλό και τα τηγανίζω αμέσως.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Τέλειο Κουρκούτι

  • Η υφή: Αν το κουρκούτι σού βγει πολύ πηχτό, πρόσθεσε λίγο γάλα. αν είναι πολύ αραιό, πρόσθεσε λίγο αλεύρι, μέχρι να αποκτήσει την υφή του χυλού για κρέπες.
  • Το μπαχαρικό: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάρυ για κοτόπουλο, ρίγανη για χοιρινό ή πάπρικα για λαχανικά.
  • Το τηγάνισμα: Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια. αν είναι πολύ δυνατή, το κουρκούτι θα αρπάξει απέξω και το εσωτερικό δεν θα ψηθεί. αν είναι πολύ χαμηλή, θα απορροφήσει πολύ λάδι.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: