Αφράτη Κουλούρα Τυρόψωμο

Συνταγή:

Γάλα – 150 ml.
Κεφιρ-150 ml.
Αυγό -2τμχ.
Φυτικό έλαιο -100 ml.
Αλάτι -1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη -1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγιά φακελάκι -7γρ.
Αλεύρι -500-600gr.

Για την γέμιση:
Τυρί ανθότυρο ή φέτα – 400gr.
Τυρί κίτρινο τριμμένη – 100-200γρ
Αυγό -1 τεμ.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα,το κεφίρ,αυγά,λάδι,αλάτι,ζάχαρη,μαγιά και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη.
Βγάζουμε στην ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με τα χέρια 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και λεία ζύμη. Την βάζουμε στο μπολ την λαδώνουμε λίγο και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε 35-40 λεπτά να φουσκώσει.
Την βγάζουμε και την κόβουμε σε 12 κομμάτια τα κάνουμε μπάλες και τα σκεπάζουμε πάλι για 30 λεπτά

Ανοίγουμε με ένα πλάστη τις μπάλες σε μέγεθος πιάτου και βάζουμε την μια πάνω στην άλλη αφού τις βουτυρώσουμε ενδιάμεσα. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε μισή ώρα.

Για την Γεμιση
Ανακατεύουμε το λευκό τυρί με το κίτρινο και ρίχνουμε και ένα αυγό μέσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και η γέμιση είναι έτοιμη

Ανοίγουμε με ένα πλάστη όλες τις πίτες μαζί σε ένα μεγάλο χοντρό φύλλο. Απλώνουμε την γέμιση σε όλο το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό.

Φτιάχνουμε την κουλούρα την χαρασουμε και την αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά

Καλη Επιτυχία

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΌταν θέλετε να φτιάξετε κάτι ωραίο σε 5 λεπτά
Επόμενο άρθροΚρεμώδης και ελαφριά απόλαυση