Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, γεμάτη γεύση και άρωμα.

Υλικά:

1,5 κιλό βερίκοκα, χωρίς το κουκούτσι
100 γραμμάρια μέλι
Χυμός από μισό λεμόνι
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Εκτέλεση:

Πλύνετε καλά τα βερίκοκα και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
Βάλτε τα βερίκοκα και το μέλι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Βράστε τα βερίκοκα για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Πριν σβήσετε τη φωτιά, ρίξτε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε την μαρμελάδα για 5-10 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει.
Αποστειρώστε 2 βάζα των 250 γραμμαρίων.
Γεμίστε τα αποστειρωμένα βάζα με την καυτή μαρμελάδα, αφήνοντας λίγο κενό στο χείλος.
Κλείστε καλά τα βάζα και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αποθηκεύστε τα βάζα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.
Μόλις ανοίξετε ένα βάζο, διατηρήστε το στο ψυγείο και καταναλώστε τη μαρμελάδα μέσα σε 8 ημέρες.

Tips:
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στην αρχή της βρασμού 1 ξύλο κανέλας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
Φροντίστε να αποστειρώσετε καλά τα βάζα και τα καπάκια τους πριν τα γεμίσετε με τη μαρμελάδα.

H συνταγή είναι της κας Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πανακότα με βερίκοκα

Πανακότα με βερίκοκα

Υλικά

600 γρ βερίκοκα
400 ml. κρέμα γάλακτος 35%
200 ml. γάλα
150 γρ ζάχαρη (μέλι)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ ζελατίνη
150 ml. νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ρούμι (προαιρετικά)

Παρασκευή:

Τα βερίκοκα καθαρίζονται και κόβονται σε κομμάτια. Προσθέστε 50 γραμμάρια ζάχαρη (και ρούμι) και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε στην φωτιά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 100 γρ ζάχαρη μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς όμως να βράσουν.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Η ζελατίνη χύνεται σε κρύο νερό και αφήνεται να φουσκώσει για 10-15 λεπτά.
Στη συνέχεια διαλύεται σε μπεν μαρι με συνεχή ανάδευση μέχρι να ρευστοποιηθεί.
Ανακατεύουμε όλα μαζί και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και το μοιράζουμε στα μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ωρες

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: δημοσίευση του χρήστη Mama’s pasticceria

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα “Γυμνή”!
Επόμενο άρθροΧαλβάς με ινδοκάρυδο