ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,
300 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο.
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα,
10Ο γραμμάρια.σιμιγδάλι χοντρό,
2 βανίλιες,
4 κρόκους αυγών,
100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,
50 γραμμάρια.ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε βροχυδώντας το σιμιγδάλι ανακατεύοντας το και όταν πήξει κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε τους κρόκους και γρήγορα ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε βανίλιες και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεκινάμε:
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε 3 λωρίδες.

Ανά δύο φύλλα λωρίδας βουτυρώνοντας και βάζουμε στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας κρέμα το ρολάρουμε και το τοποθετούμε στο ταψί το καλά βουτυρωμένο.
Όταν τελειώσουμε με όλα ρίχνουμε πάνω τους πολύ βούτυρο και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Το βγάζουμε,ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα.για 1 ώρα φυσικά τον φούρνο του καθενός.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε.4 ποτήρια νερού νερό,4 ποτηριά νερού ζάχαρη για 4 λεπτά στο τελευταίοι λεπτό ρίχνουμε μισό λεμόνι το χυμό του.
Όταν το κατεβάσουμε προσθέτουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Σιροπιάζομαι καυτό γλυκό και κρύο σιρόπι η και το αντίθετο!!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΠλαστός από την Πιτομάνα Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΜουσακάς Παραδοσιακός με Πατάτα