Γαλατόπιτα με Κρέμα και λεμόνι

Υλικά

6 φύλλα χωριάτικα ή κρούστας
1 /5 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κγ κανέλα

Κρέμα
1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο
250 γρ ζάχαρη
5 κσ κορν φλάουρ
6κσ άνθος αραβοσίτου
2 κσ κρέμα λεμονιού (Σπιτικές γεύσεις)
3 κσ βούτυρο
3 μέτρια αυγά

Εκτέλεση

Η συνταγή για στρογγυλό ταψί 26εκ.
Ετοιμάζουμε την Κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κρέμα αραβοσίτου σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 3με 4 λεπτά. Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει την αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το βούτυρο την κρέμα λεμόνι, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.

Βουτυρώνουμε το ταψί, απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα να προεξέχουν απ το ταψί, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε σε κάθε φύλλο κανελοζαχαρη.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει παντού και κλείνουμε τα φύλλα γυρίζοντας τα προς τα μέσα και πάνω απ την κρεμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να πάρει χρώμα!!!!

Κρύα ή ζέστη είναι το ίδιο νόστιμη!!!!

Η Συνταγή είναι της Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα  και η φωτό Migena Labi

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Γάλακτος με σπανάκι
Επόμενο άρθροΤραγανά κουλούρια καρύδας