Η γαλατόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια συνταγή-λύση για όλους όσους αναζητούν ένα γρήγορο και αφράτο γλυκό, χωρίς τη χρήση μίξερ και χωρίς σιμιγδάλι. Η προσθήκη του ζαχαρούχου γάλακτος δίνει πλούσια, κρεμώδη υφή και έντονη γεύση που θυμίζει κρέμα ζαχαροπλαστείου.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Συστατικά

Για τη Γαλατόπιτα:

  • 3 – Αυγά
  • 700 ml – Γάλα
  • 1 – Ζαχαρούχο γάλα (κονσέρβα)
  • 200 γρ. – Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 100 γρ. – Ζάχαρη
  • 100 γρ. – Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 – Βανίλιες

Για το Σερβίρισμα:

  • Λίγη – Κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Α. Προετοιμασία Μείγματος (Χωρίς Μίξερ):

Σε ένα μπολ , χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη ή πιρούνι μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά.

Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε .

Βάζουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθεί στο μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα , το αλεύρι και τις βανίλιες και δουλεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους.

Β. Ψήσιμο & Σερβίρισμα:

Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 35×23 εκατοστά .

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια ( περίπου 40-50 λεπτά ).

Αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε με κανέλα (προαιρετικά) πασπαλισμένη από πάνω.


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 40 – 50 λεπτά (στους 180°C)


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Γαλατόπιτα χωρίς κόπο

Το Βούτυρο: Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου ( πολύ μαλακό ) για να ενσωματωθεί εύκολα στο μείγμα χωρίς μίξερ.

Αφράτο Αποτέλεσμα: Αν και δεν χρησιμοποιείται μίξερ, το ελαφρύ χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη στην αρχή είναι σημαντικό για να δώσει αφράδα στο τελικό αποτέλεσμα.

Ψήσιμο: Αν η επιφάνεια ροδίσει πολύ γρήγορα και φοβάστε ότι δεν ψήθηκε εσωτερικά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C για τα τελευταία λεπτά και καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο .


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Μιλφέιγ χωρίς ψήσιμο

Εύκολη Κρέμα Καραμελέ

Αφράτο Κέικ χωρίς Μίξερ


Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη