Η γαλατόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια συνταγή-λύση για όλους όσους αναζητούν ένα γρήγορο και αφράτο γλυκό, χωρίς τη χρήση μίξερ και χωρίς σιμιγδάλι. Η προσθήκη του ζαχαρούχου γάλακτος δίνει πλούσια, κρεμώδη υφή και έντονη γεύση που θυμίζει κρέμα ζαχαροπλαστείου.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Συστατικά
Για τη Γαλατόπιτα:
- 3 – Αυγά
- 700 ml – Γάλα
- 1 – Ζαχαρούχο γάλα (κονσέρβα)
- 200 γρ. – Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 100 γρ. – Ζάχαρη
- 100 γρ. – Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 – Βανίλιες
Για το Σερβίρισμα:
- Λίγη – Κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Α. Προετοιμασία Μείγματος (Χωρίς Μίξερ):
Σε ένα μπολ , χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη ή πιρούνι μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά.
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε .
Βάζουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθεί στο μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα , το αλεύρι και τις βανίλιες και δουλεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους.
Β. Ψήσιμο & Σερβίρισμα:
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 35×23 εκατοστά .
Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια ( περίπου 40-50 λεπτά ).
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε με κανέλα (προαιρετικά) πασπαλισμένη από πάνω.
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 – 50 λεπτά (στους 180°C)
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Γαλατόπιτα χωρίς κόπο
Το Βούτυρο: Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου ( πολύ μαλακό ) για να ενσωματωθεί εύκολα στο μείγμα χωρίς μίξερ.
Αφράτο Αποτέλεσμα: Αν και δεν χρησιμοποιείται μίξερ, το ελαφρύ χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη στην αρχή είναι σημαντικό για να δώσει αφράδα στο τελικό αποτέλεσμα.
Ψήσιμο: Αν η επιφάνεια ροδίσει πολύ γρήγορα και φοβάστε ότι δεν ψήθηκε εσωτερικά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C για τα τελευταία λεπτά και καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο .
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη










