Οι Γαρίδες σοτέ με κάπαρη και σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα για τις ζεστές μέρες, γιατί είναι τόσο εύκολες στην προετοιμασία και τόσο πλούσιες στη γεύση. Η προσθήκη του ούζου τις απογειώνει και τις κάνει ακόμα πιο αρωματικές. Εγώ τις απολαμβάνω με ένα ποτήρι παγωμένο ούζο, ιδανικές για ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Γαρίδες σοτέ με κάπαρη και σκόρδο

Γαρίδες σοτέ με κάπαρη και σκόρδο σερβιρισμένες σε ένα πιάτο, με φρέσκο μαϊντανό

Ενα από τα πιο απλά, νόστιμα και γρήγορα πιάτα που μου αρέσει να φτιάχνω το καλοκαίρι: τις Γαρίδες σοτέ με κάπαρη και σκόρδο. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την αλμυρή γεύση της κάπαρης με τα αρώματα του σκόρδου και του ούζου, και εγώ το ετοιμάζω σε χρόνο μηδέν!

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτόν τον υπέροχο μεζέ, θα χρειαστούμε:

  • Περίπου 15-20 μεγάλες Γαρίδες
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
  • Λίγο Ελαιόλαδο για το πανάρισμα
  • 2 Σκελίδες σκόρδο (μία ψιλοκομμένη, μία ολόκληρη)
  • Χοντρό Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπόλικη Κάπαρη
  • Ένα σφηνάκι (περίπου 20 ml) Ούζο

Instructions

Αρχικά, καθαρίστε καλά τις γαρίδες, αφαιρώντας το εντεράκι με μία οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια, αλείψτε τις με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και πασπαλίστε τις με χοντρό αλάτι, φροντίζοντας να πάει παντού.

Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο (μία ψιλοκομμένη και μία ολόκληρη) και κουνήστε το τηγάνι ώστε να βγουν τα αρώματα. Προσθέστε τις μισές γαρίδες και τηγανίστε για δύο λεπτά. Γυρίστε τις γαρίδες, ρίξτε μπόλικη κάπαρη και ανακατέψτε.

Σβήστε με ένα σφηνάκι ούζο, αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί για δύο λεπτά, μέχρι να μείνουν μόνο με το λαδάκι τους. Προσθέστε τριμμένο πιπέρι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες γαρίδες.

Η Συνταγή είναι της κας Ελίνα Σκλαβου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Γαρίδες σοτέ σας ακόμα πιο επιτυχημένες:

  • Καθαρισμός: Το εντεράκι της γαρίδας είναι πικρό και σκληρό, οπότε είναι σημαντικό να το αφαιρέσετε για ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
  • Μαγείρεμα: Μην παραμαγειρέψετε τις γαρίδες! Μόλις πάρουν ένα ροζ χρώμα, είναι έτοιμες. Το πολύ 3-4 λεπτά συνολικά στο τηγάνι είναι αρκετά.
  • Σερβίρισμα: Οι γαρίδες είναι ακόμα πιο νόστιμες όταν τις σερβίρετε ζεστές, κατευθείαν από το τηγάνι. Ταιριάζουν υπέροχα με ριζότο, ζυμαρικά ή ακόμα και σκέτες με μια φέτα ψωμί για τη σάλτσα.
  • Προσαρμογές: Αν δεν σας αρέσει το ούζο, μπορείτε να σβήσετε τις γαρίδες με λευκό κρασί.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή