Συστατικά
3 μεγάλες γλυκοπατάτες
Αλάτι και πιπέρι 
1 φλιτζάνι ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζανιού ελληνική φέτα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 συσκευασία κατεψυγμένη ή διατηρημένη σε απλή ψύξη ζύμη από φύλλα που αποψύχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο εάν είναι κατεψυγμένα και σε θερμοκρασία δωματίου
1 ασπράδι αυγού ελαφρώς χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό
½ φλιτζάνι παπαρονόσπορους

Για τη σάλτσα
2/3 φλιτζάνι  μέλι
1/3 φλιτζάνι νερό
boukovo ή το πιπέρι Aleppo
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρεζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα κύμινο
Φρέσκο ​​μαϊντανό για γαρνίρισμα προαιρετικά

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C. Πλένετε και στεγνώνετε τις γλυκοπατάτες και κόβετε στην μέση κατά μήκος. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Περάστε τες με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε με την κομμένη πλευρά κάτω σε ένα ταψί που έχει στρωθεί ένα χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25 λεπτά.
Ενώ οι γλυκοπατάτες ψήνονται, μαγειρέψτε τα κρεμμύδια: Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελοποιηθουν ελαφρά.
Όταν οι γλυκοπατάτες είναι μαλακές, βγάλτες, αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε, μεταφέροντάς την αμέσως μετά σε ένα μπολ ανάμειξης. Αφήστε τον πολτό της πατάτας να κρυώσει. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια, τη φέτα και το μοσχοκάρυδο, προσθέστε τα καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι
Ανοίξτε το φύλλο και κρατήστε το καλυμμένο με μια στεγνή και στη συνέχεια μια υγρή πετσέτα κουζίνας από πάνω. Πάρτε το πρώτο φύλλο και τοποθετήστε το οριζόντια μπροστά σας σε μια επιφάνεια εργασίας. Βουρτσίστε το με ελαιόλαδο. Βγάλτε ένα δεύτερο φύλλο, τοποθετήστε το πάνω από το πρώτο, και βουρτσίστε και αυτό με το ελαιόλαδο.
Κόψτε τα φύλλα σε τέσσερις εξίσου μεγάλες λωρίδες. Γεμίστε το κατώτατο σημείο κάθε λωρίδας με μια κουταλιά σούπας της γλυκιάς γέμισης πατάτας και διπλώστε σαν μια σημαία, σε ορθή γωνία από τη γωνία, για να πάρετε τα τρίγωνα. Τοποθετήστε την ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί με φύλλο ψησίματος. Συνεχίστε μέχρι να εξαντληθούν όλα το φύλλο και το γέμισμα.
Βουρτσίστε την κορυφή κάθε τριγώνου με αυγό και πασπαλίστε με παπαρονοσπόρους . Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου το φύλλο έχει χρυσήσει και είναι τραγανό.

Ενώ τα τρίγωνα ψήνονται, κάνετε τη σάλτσα μελιού: Φέρτε το μέλι, το νερό και τα μπαχαρικά να σιγοβράζουν. Αφήστε να κρυώσει και αφήστε τα μπαχαρικά μέσα στο μείγμα για τουλάχιστον 15 λεπτά. Στραγγίξτε και φυλάξτε το σε ένα αεροστεγές βάζο .
Για να το σερβίρετε: Τοποθετήστε 1 ή 2 τρίγωνα σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με τη σάλτσα μελιού. Γαρνίρετε, αν θέλετε, με λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό.
Σημειώσεις
Φτιάχνει 18 – 24 τεμάχια

Προηγούμενο άρθροΕκπληκτικό κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΦρουτένια Πουτίγκα Ρυζιού με Ροδάκινα