Αυτή η συνταγή για Γαύρος σαγανάκι είναι μια νόστιμη και υγιεινή εκδοχή του κλασικού πιάτου. Συνδυάζει τo γαύρο με τα θρεπτικά λαχανικά και την πικάντικη γεύση της μουστάρδας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας αρέσει.

Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γραμμάρια γαύρος, καθαρισμένος και πλυμένος

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Ρίξτε την τριμμένη πατάτα και το νερό και αφήνουμε να χυλώσει.
Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε τον γαύρο και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί ο γαύρος.
Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίστε με ρίγανη μαϊντανό.
Σερβίρετε ζεστό με ψωμί ή ρύζι.

H συνταγή είναι της κας Ζωζώ Μπουτοβίνα

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι με Κρέμα
Επόμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι φράουλα