Κριτσίνια με προσούτο

Για να της δείξω πόσο μ αρέσει, πήρα και  ένα ποτήρι κόκκινο αγιορείτικο κρασί.

Υλικά

200 γραμμάρια σιμιγδάλι
50 γρ αλεύρι πίτσας
150 ml χλιαρό νερό
20 γρ βούτυρο (ίσως και άλλα λιπαρά)
5 g αλάτι
3γρ φρέσκια μαγιά

Εκτέλεση

Τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη.
Αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε σε 16 μέρη και το πλάθουμε σε φυτίλια, αλευρώνουμε ελαφρά με το σιμιγδάλι (σιμιγδάλι σιταριού) και αλατοπιπερώνουμε.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί, τα αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑγαπημένα λαζάνια με κοτόπουλο και σπανάκι 😍
Επόμενο άρθροΤούρτα Αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα και κομματάκια σοκολάτας