Γεια σας, φίλες μου! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια υπέροχη συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια κανελόνια με κρέας που είναι πιο ελαφριά από τα κλασικά κανελόνια, αλλά εξίσου νόστιμη. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση του κιμά και της μπεσαμέλ, αλλά με μια υγιεινή πινελιά, αφού αντικαθιστούμε τα ζυμαρικά με κολοκυθάκια.
Τα γεμιστά κολοκυθάκια ρολάκια με κιμά είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Η ιδέα του να χρησιμοποιήσεις κολοκυθάκι αντί για ζυμαρικό είναι απλά ευφυής. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση, αλλά χωρίς τις πολλές θερμίδες. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται!
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:
Για τα κολοκυθάκια και τη γέμιση:
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά κολοκυθάκια
- 500 γρ. κιμά (ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό)
- 1 κρεμμύδι
- 1 μικρή πιπεριά
- 100 ml σάλτσα ντομάτας
- Ρίγανη (όσο χρειαστεί)
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί)
Για τη μπεσαμέλ:
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 ml γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Επίσης:
- Τυρί για τρίψιμο (π.χ. ένταμ, παρμεζάνα)
Παρασκευή:
Αρχικά θα ετοιμάσουμε το κρέας.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, και αφήστε τη να ψηθεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις γίνει το κρέας, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα στεγνώνουμε.
Με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός πολύ κοφτερό μαχαιριού, φτιάξτε φέτες από τα κολοκυθάκια Στη συνέχεια βάζουμε μια κουταλιά από το κρέας που είχαμε φτιάξει και τυλίγουμε τα κολοκυθάκια. Τοποθετούμε όλα τα ρολά σε ένα ταψί
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.
Λίγο λίγο θα προσθέσουμε το γάλα, μόλις πήξει θα προσθέσουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να τελειώσει.
Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Περιχύνουμε τα ρολάκια με τη μπεσαμέλ και μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί για γεύση.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 200º μέχρι να ροδίσει στη γεύση.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε αμέσως για να απολαύσετε
Καλή Απόλαυση
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 45 λεπτά (για τον κιμά και το ψήσιμο).
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.
Χρήσιμα Tips για τα Γεμιστά Κολοκυθάκια Κανελόνια
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα κολοκυθάκια κανελόνια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Κοπή κολοκυθιού: Αν δεν έχετε μαντολίνο, χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να βγάλετε λεπτές λωρίδες κολοκυθιού.
- Μπεσαμέλ: Για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ, προσθέστε το γάλα ζεστό, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Υγρασία: Τα κολοκυθάκια βγάζουν υγρά στο ψήσιμο. Μπορείτε να τα αλατίσετε για 10 λεπτά πριν τα τυλίξετε και μετά να τα στεγνώσετε καλά για να βγάλουν λιγότερα υγρά.
- Γεύση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί θέλετε για το πασπάλισμα, ακόμα και έναν συνδυασμό από διάφορα τυριά, όπως εγώ.
Η Συνταγή είναι από alyscakes









