Τα γεμιστά με ρύζι είναι το απόλυτο comfort food του καλοκαιριού. Αυτά τα λαχταριστά γεμιστά, με τη γλυκιά γεύση από τη σάλτσα και το μαγειρεμένο ρύζι, είναι ένα πλήρες γεύμα που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Εγώ τα σερβίρω πάντα με φρεσκοκομμένες πατάτες.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Γεμιστά με ρύζι

Ένα ταψί με λαχταριστά γεμιστά, με ψημένες ντομάτες, πιπεριές και πατάτες

Μια συνταγή για γεμιστά με ρύζι, ένα από τα πιο λαχταριστά και αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά. Είναι ένα πιάτο που φέρνει στο νου το καλοκαίρι και την ελληνική κουζίνα και γίνεται εύκολα, χωρίς πολύ κόπο. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και πάντα γίνονται ανάρπαστα!

Prep Time 25 minutes
Cook Time 1 hour 40 minutes
Total Time 2 hours 5 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα γεμιστά, θα χρειαστούμε:

  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
  • 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
  • Ρύζι για γεμιστά (όπως της Agrino)
  • Πιπεριές, ντομάτες ή άλλα λαχανικά για γέμισμα (όσα χρειαστούν)
  • Πατάτες (για συνοδεία)
  • Ελαιόλαδο

Instructions

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε δύο μεσαία ξερά κρεμμύδια και ένα μεσαίο κολοκυθάκι που έχετε τρίψει. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, τρίβετε δύο ώριμες ντομάτες και προσθέτετε φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό και δυόσμο, μαζί με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  2. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να σωθεί το πολύ ζουμί από τις ντομάτες. Η ποσότητα του ρυζιού εξαρτάται από το πόσο μεγάλες είναι οι πιπεριές και οι ντομάτες. Γεμίζετε τις πιπεριές και προσθέτετε και πατάτες κομμένες.
  3. Ρίχνετε λίγο αλατάκι από πάνω και ψήνετε τα γεμιστά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα γεμιστά είναι έτοιμα για απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα γεμιστά σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Κολοκυθάκι: Η προσθήκη του τριμμένου κολοκυθιού κάνει τη γέμιση πιο ζουμερή και νόστιμη.
  • Ρύζι: Χρησιμοποιήστε ρύζι ειδικό για γεμιστά, όπως το Καρολίνα, για να μαγειρευτεί σωστά μέσα στο φούρνο και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  • Σάλτσα: Πριν γεμίσετε τα λαχανικά, σιγουρευτείτε ότι η γέμιση έχει σωθεί από τα πολλά υγρά για να μη λασπώσει το ρύζι.
  • Λαχανικά: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μερικές κουταλιές από τη γέμιση στο ταψί, ανάμεσα στα λαχανικά, για έξτρα γεύση.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή