Γεμιστά Μπισκότα με κρέμα.

Πολύ νόστιμα και πολύ σοκολατένια Γεμιστά Μπισκότα με κρέμα. . Τέλειο με ένα φλιτζάνι αρωματικό καφέ ή τσάι. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να το και να περιποιηθείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Από την καθορισμένη ποσότητα συστατικών, λαμβάνονται 12-15 κέικ.

Συστατικά

ζύμη:
100 γρ βούτυρο
100-130 γρ ζάχαρη
10 γρ ζάχαρη βανίλιας
1 αυγό
150 ml γάλα
150 γρ γιαουρτι (10-15%)
50 γρ κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
3 γρ μπέικιν πάουντερ
3 γρ σόδα
3 γρ αλάτι
250–300 γρ αλεύρι

κρέμα:
200 ml κρέμα γάλακτος 33-35%
150 γρ τυρί κρεμα
100 γρ ζάχαρη

Μαγείρεμα

για την ζύμη

Προσθέστε το γιαουρτι στο γάλα. Ανακατεύουμε
Προσθέστε ένα αυγό. Ανακατευμουμε

Σε ενα μιξερ βάσης προσθέστε τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας στο αλεύρι.
Προσθέστε κοσκινισμένο κακάο.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Ανακατευουμε με το φτερό του μιξερ.

Προσθέστε το βούτυρο. Βάλε αλάτι. Ανακατευνετε με το φτερο

Προσθέστε το μείγμα γάλακτος. Ανακατευουμε

Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή ένα κουτάλι), απλώστε κύκλους ζύμης με διάμετρο περίπου 4 cm.

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Βγάζω αφήνω να κρυώσουν.
Αφαιρέστε από το χαρτί.

Κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη με ένα μιξερ σε δυνατη ταχυτυτα.
Προσθέστε το τυρί.Χτυπάμε
Βάζουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα που έχουν κρυώσει (χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ένα κουτάλι).

Καλύπτουμε με δεύτερο μπισκότο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα κέικ με ζάχαρη άχνη.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκό κρεμώδες με μπισκότα !

Γλυκό κρεμώδες με μπισκότα !

Υλικά

100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο κρύο γάλα
1 κρόκο αυγού
70 γραμμάρια ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας:
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.Το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Προσθέτουμε τον κρόκο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βράζουμε μέχρι να πήξει.Ανακατεύουμε με μπλέντερ ή μίξερ για 3-4 λεπτά στη μέγιστη ταχύτητα ώστε να έχουμε μια λεία κρέμα.Ρίχνουμε τη βανίλια.Ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα σ ένα μεσαίο πυρέξ το οποίο πριν έχουμε βρέξει με νερό ώστε να μη κολλήσει η κρέμα.

Στρώνουμε στην επιφάνεια περίπου 12-14 μπισκότα πτι μπερ.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε ελαφρώς.Ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Ρίχνουμε την σοκολάτα πάνω απ τα μπισκότα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα να πάει παντού.
Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΕνα φαγητό στα “γρήγορα”
Επόμενο άρθροΠουτίγκα με γιαούρτι