Δείτε Επίσης: Τυροπιτάκια Παραλίας πολύ μαλακά και νόστιμα. | Τυρόπιτα Σκεπαστή

Τυροπιτάκια κουρού με 3 τυριά

Υλικά

για τη «ζύμη»
270gr βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
3/4 φλιτζάνι ηλιελαιο ή καλαμποκέλαιο
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
2 1/4 κγ μαγιά και 1 επιπλέον κγ μαγιά μαζί με αυτό
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

για την «γέμιση τυριών»
450 gr τυρί Μανουρί τριμμένο
1 kg parmezana τριμμένη
450 γρ φέτα τυρί
Αλάτι και πιπέρι που σας αρέσει
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
9 αυγά
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Οδηγίες για “γέμιση τυριών”
Τρίψτε όλα τα τυριά και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε τα αυγά με το χέρι και προσθέτουμε στο μείγμα τυριών. Προσθέτουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Όταν τελειώσετε καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε το να καθίσει.

Οδηγίες για το μέρος “ζύμης”
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί. Το βούτυρο προστίθεται τελευταία (λιωμένο) και ανακατεύεται καλά. Συνεχίστε να προσθέτετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να μαλακώσει η ζύμη. Μόλις τελειώσετε, καλύψτε με μεμβράνη και μια πετσέτα για να τη διατηρήσετε ζεστή ώστε η ζύμη να φουσκώσει. Αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, παίρνετε μια ποσότητα μεγέθους καρυδιού, πλαστε την σε μια μπάλα και στη συνέχεια ανοιξτε την με τον πλάστη σε μια επίπεδη επιφάνεια – δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το μέγεθος από ένα πιατακι.
Στη συνέχεια, με ένα κουταλάκι του γλυκού προσθέστε το μείγμα τυριού στη μία πλευρά και με την άλλη πλευρά, γυρίστε το (μισοφέγγαρο) και πιέστε τα άκρα για να κλείσετε. Η μαμά μου χρησιμοποιεί ένα πιρούνι για το τέλος για να κάνει λίγο σχέδιο. Επαναλαμβάνω.
Ψήνουμε για 20 έως 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δείτε Επίσης: Τυροπιτάκια Παραλίας πολύ μαλακά και νόστιμα. | Τυρόπιτα Σκεπαστή

ΠΗΓΗ: Maria Margiotis Kavasilas

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Γλυκό Ψυγείου πολύ κρεμώδες
Επόμενο άρθροΤο πιο απλό Κέικ με σιρόπι λεμονιού