Τα Γεμιστά Ντόνατς με Πραλίνα είναι μία από τις πιο αγαπημένες γλυκές απολαύσεις, ειδικά για όσους λατρεύουν τον συνδυασμό αφράτης ζύμης και πλούσιας, σοκολατένιας γέμισης. Είναι ιδανικά για ένα χορταστικό πρωινό, ένα απογευματινό κέρασμα ή ακόμα και ένα επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει τους πάντες. Εγώ τα απολαμβάνω με τον καφέ μου και είναι σκέτη απόλαυση!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γεμιστά Ντόνατς με Πραλίνα

Τα Γεμιστά Ντόνατς με Πραλίνα είναι αφράτα, μοσχομυριστά και γεμάτα με την αγαπημένη μας πραλίνα φουντουκιού. Είναι το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση, από ένα απογευματινό καφέ μέχρι ένα παιδικό πάρτι! Εγώ τα φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζονται αμέσως!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτά τα μοναδικά Γεμιστά Ντόνατς με Πραλίνα θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 240 ml Χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι Ξερή μαγιά (περίπου 8-9 γρ.)
- 80 γρ. Ζάχαρη
- 1 Αυγό
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1 κάψουλα βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 550 γρ. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις ή δυνατό)
- 60 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
- Λάδι (για βαθύ τηγάνισμα, π.χ. ηλιέλαιο)
Για τη γέμιση και το πασπάλισμα:
- Πραλίνα φουντουκιού (για γέμιση, ποσότητα ανάλογα με την προτίμηση)
- Λίγη Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Instructions
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και λίγο από το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη για περίπου δέκα λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και τέλος το βούτυρο, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
- Μόλις φουσκώσει, κόβουμε τα ντόνατς σε τετράγωνα σχήματα και τα αφήνουμε ξανά για είκοσι λεπτά να φουσκώσουν. Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε καλά ζεσταμένο λάδι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αφού κρυώσουν, τους κάνουμε από μία τρύπα και τα γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ. Τέλος, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako
Notes
Tips για τα Τέλεια Γεμιστά Ντόνατς με Πραλίνα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Γεμιστά Ντόνατς με Πραλίνα σας τέλεια! Βεβαιωθείτε ότι το νερό για τη μαγιά είναι χλιαρό και όχι καυτό, αλλιώς θα την καταστρέψει. Το λάδι για το τηγάνισμα πρέπει να είναι στη σωστή θερμοκρασία: αν είναι πολύ κρύο, τα ντόνατς θα απορροφήσουν πολύ λάδι και θα γίνουν βαριά, ενώ αν είναι πολύ καυτό, θα ροδίσουν εξωτερικά χωρίς να ψηθούν εσωτερικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο κουζίνας για ακρίβεια. Για γέμιση, εκτός από πραλίνα, μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, ή ακόμα και κρέμα λεμονιού!