Τα Lamingtons με Κρέμα Σοκολάτας είναι η πιο εντυπωσιακή και λαχταριστή εκδοχή του κλασικού αυστραλέζικου γλυκού. Αυτά τα αφράτα ρολά, αντί για τον παραδοσιακό τρόπο που είναι σε τετράγωνα, γεμίζονται με μια βελούδινη, σπιτική κρέμα σοκολάτας, βουτιούνται σε πλούσιο γλάσο σοκολάτας και καλύπτονται με τριμμένη καρύδα. Ο συνδυασμός της μαλακής βάσης, της πλούσιας γέμισης και της εξωτερικής επικάλυψης κάνουν τα Lamingtons με Κρέμα Σοκολάτας ακαταμάχητα. Η συνταγή απαιτεί λίγη υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για την Κρούστα Βάσης (Παντεσπάνι)

  • Αυγά (χωρισμένοι κρόκοι/ασπράδια) – 4 τεμάχια
  • Ζάχαρη – 120 γρ.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 120 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ – 1 κγ (περίπου 1 φακελάκι)
  • Ζεστό νερό – 2 κσ (κουταλιές της σούπας)
  • Λάδι (π.χ. ηλιέλαιο) – 2 κσ

Για την Γέμιση Κρέμα Σοκολάτας

  • Γάλα φρέσκο, πλήρες – 250 γρ.
  • Ζάχαρη – 30 γρ.
  • Κορν φλάουρ – 10 γρ.
  • Αυγό – 1 τεμάχιο
  • Κουβερτούρα (50% – 55% κακάο) – 90 γρ. (ψιλοκομμένη) ή 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • Βούτυρο αγελάδος – 30 γρ.

Για την Επικάλυψη και την Κάλυψη

  • Γάλα – 200 ml
  • Σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος) – 200 γρ.
  • Ζάχαρη – 100 γρ.
  • Βούτυρο – 125 γρ.
  • Καρύδα (τριμμένη, για κύλιση) – 200 γρ.

Εκτέλεση Συνταγής

Μέρος 1: Κρούστα Βάσης (Παντεσπάνι)

1. Προετοιμασία Μείγματος: Χτυπήστε τα 4 ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε τη ζάχαρη και έπειτα τους κρόκους αυγού έναν-έναν. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζεστό νερό και το λάδι . Στο τέλος, προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ανακατέψτε απαλά με το χέρι (ή με σπάτουλα) για να μη χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.

2. Ψήσιμο: Ρίχνουμε το μείγμα σε μεγαλύτερο ταψί (π.χ. 30×40 εκ. ή το ταψί του φούρνου) στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ώστε η κρούστα να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 10-15 λεπτά . Αφήνουμε την κρούστα να κρυώσει εντελώς.

Μέρος 2: Γέμιση Κρέμα Σοκολάτας

1. Προετοιμασία Κρέμας: Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ταυτόχρονα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ και το αυγό και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

2. Δέσιμο: Μόλις το γάλα πάει να φουσκώσει, τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνουμε το 1/3 του γάλακτος μέσα στο μπολ με το αυγό (για να μην κόψει) και ανακατεύουμε καλά. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά και, μόλις αρχίσει να φουσκώνει ξανά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με τον αυγοδάρτη. Όταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

3. Ενσωμάτωση Σοκολάτας: Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα (την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ). Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη. Μόλις ομογενοποιηθεί η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο . Ανακατεύουμε και πάλι. Δείτε τα μυστικά για βελούδινη κρέμα σοκολάτας.

4. Ψύξη Κρέμας: Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ρηχό σκεύος και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες , ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Όταν βγει, θα είναι σφιχτή. Για να μαλακώσει, τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε λίγο.

Μέρος 3: Συναρμολόγηση και Επικάλυψη

1. Κοπή Ρολών: Κόβουμε την κρύα κρούστα σε λωρίδες (π.χ. 3 λωρίδες). Στρώνουμε κάθε λωρίδα με την κρέμα σοκολάτας (χρησιμοποιούμε ένα λεπτό στρώμα κρέμας) και την τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό . Τυλίγουμε τα ρολά με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμα για να σφίξουν.

2. Επικάλυψη Σοκολάτας: Για την επικάλυψη, βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη και τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο . Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα λείο, ζεστό γλάσο .

3. Κάλυψη με Καρύδα: Βουτήξτε κάθε ρολό (αφού κόψετε τα άκρα τους) μέσα στο ζεστό γλάσο σοκολάτας , φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα. Τέλος, ρολάρετε τα Lamingtons με Κρέμα Σοκολάτας μέσα στην τριμμένη καρύδα μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Τοποθετήστε τα σε σχάρα για να στεγνώσουν και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα κόψετε σε κομμάτια.


Αναλυτικοί χρόνοι

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος Παντεσπάνι: 10 – 15 λεπτά

Χρόνος Ψύξης/Αναμονής: Τουλάχιστον 3 ώρες (για την κρέμα και τα ρολά)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 4 ώρες (με τις αναμονές)


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Κρέμα Πάτισερι: Η κρέμα σοκολάτας (πάτισερι) πρέπει να είναι πολύ σφιχτή και παγωμένη για να μπορείτε να την απλώσετε στη βάση και να τυλίξετε το ρολό χωρίς να διαλυθεί. Γι’ αυτό είναι σημαντική η ψύξη των 2 ωρών.

Ρολάρισμα: Για να γίνει το ρολό σφιχτό, απλώστε την κρέμα όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα και λεπτά γίνεται και χρησιμοποιήστε το χαρτί ψησίματος για να το τυλίξετε σφιχτά στην αρχή.

Γλάσο: Το γλάσο πρέπει να είναι ζεστό (όχι καυτό) για να είναι λεπτόρρευστο και να απορροφηθεί ελαφρώς από το παντεσπάνι, κάνοντάς το ζουμερό.

Εναλλακτική Γέμιση: Αντί για κρέμα σοκολάτας, μπορείτε να γεμίσετε τα ρολά με μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο.


 

Σχετικές Συνταγές 

Αφράτη Βασιλόπιτα Κέικ με Πορτοκάλι

Σοκολατένια Μους με 3 Υλικά

Ρολό Κοτόπουλο με Μπέικον και Τυρί


Καλή Απόλαυση !!!