Γεμιστές Πιπεριές

Συστατικά για 4-5 μερίδες

6-8 πιπεριές
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 ντομάτες
2 καρότα (προαιρετικά)
3 σκελίδες σκόρδο
50 ml λάδι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
100 γρ πλιγούρι
μαϊντανός
6 φύλλα δυόσμο / 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυοσμο
200 ml νερό για τη γέμιση (200 ml νερό για τα λαχανικά στο δίσκο)
300 γρ πατάτες
προαιρετικά τζίντζερ και κάρυ
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα καρότα (κομμένα σε κύβους ή τριμμένα) και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας, το πλιγούρι και ανακατεύουμε.

Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το νερό και σιγοβράστε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και αφήστε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές προσέχοντας να τις κόψουμε από πάνω ώστε να σχηματιστεί ένα καπάκι. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις σκεπάζουμε με το καπάκι που έχει σχηματιστεί.

Κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί ανάμεσα στις πιπεριές. Προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και λίγο νερό από πάνω.
Ριχνουμε λίγο πιπέρι με λάδι και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με φέτα!

Καλή όρεξη!

Source: https://www.retetegrecesti.ro/

Προηγούμενο άρθροΜπουγάτσα με κρέμα θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΧάλβας Σιμιγδαλένιος