Το γιαουρτογλυκό στο πεντάλεπτο είναι η απόλυτη συνταγή για γλυκό ψυγείου όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος! Με μόλις τέσσερα υλικά, δημιουργείτε ένα πεντανόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό με βάση το γιαούρτι και την πλούσια γεύση της πραλίνας φουντουκιού. Η μαρμελάδα στην κορυφή ολοκληρώνει το αποτέλεσμα με μια φρουτένια και γλυκόξινη νότα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Συστατικά
Για το Γλυκό:
- 500 γρ. – Στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή light)
- 300 γρ. – Πραλίνα φουντουκιού
- 300 γρ. – Πτι μπερ (ή άλλα μπισκότα της επιλογής σας)
- 200 γρ. – Μαρμελάδα (π.χ. φράουλα, κεράσι, βύσσινο)
Εκτέλεση
Α. Ετοιμασία Κρέμας:
Σε ένα μπολ , αδειάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και την πραλίνα φουντουκιού (αν είναι πολύ σφιχτή, μπορούμε να τη ζεστάνουμε ελαφρά).
Ανακατεύουμε τα δύο υλικά καλά με μία σπάτουλα ή ένα σύρμα χειρός έως ότου να γίνουν μια ομοιόμορφη και βελούδινη κρέμα .
Σπάζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα πτι μπερ σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο, έως ότου τα μπισκότα να ενσωματωθούν πλήρως στην κρέμα.
Β. Μορφοποίηση & Ψύξη:
Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή τσέρκι). Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα .
Καλύπτουμε εσωτερικά τα πλάγια της φόρμας με ολόκληρα μπισκότα πτι μπερ , στήνοντάς τα όρθια (προαιρετικά, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα).
Απλώνουμε το μίγμα με την πραλίνα και το γιαούρτι στο εσωτερικό της φόρμας και το στρώνουμε καλά με τη σπάτουλα (μαρίζ).
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει και να σταθεροποιηθεί .
Γ. Σερβίρισμα:
Μετά από 1 ώρα , βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω του με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα της επιλογής μας.
Περιμένουμε λίγο και αφαιρούμε προσεκτικά τη φόρμα.
Το γιαουρτογλυκό μας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να το σερβίρετε. Κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Αναμονής (Ψύξης): 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για ένα Εντυπωσιακό Γρήγορο Γλυκό
Πραλίνα: Αν η πραλίνα φουντουκιού είναι πολύ σφιχτή , μπορείτε να τη ζεστάνετε για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων για να γίνει πιο ρευστή και να ανακατευτεί ευκολότερα με το γιαούρτι.
Μπισκότα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπισκότου σας αρέσει (π.χ. digestive, μπισκότα βρώμης), αρκεί να τα σπάσετε με το χέρι για να έχουν ανομοιόμορφο μέγεθος.
Μαρμελάδα: Η επιλογή της μαρμελάδας παίζει ρόλο στη γεύση. Η φράουλα και το βύσσινο είναι ιδανικές καθώς προσφέρουν την απαραίτητη γλυκόξινη αντίθεση.
Σταθεροποίηση: Αν το γλυκό σας είναι πολύ μαλακό μετά την 1 ώρα, αφήστε το άλλη μισή ώρα στο ψυγείο. Η φόρμα πρέπει να αφαιρεθεί απαλά πριν το σερβίρισμα.
Σχετικές Συνταγές
Cheesecake Χωρίς Ψήσιμο με Μαρμελάδα
Δίαιτα Μους Σοκολάτας με Γιαούρτι
H Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη









