Γιουβέτσι με μανιτάρια

Υλικά

350 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια σε φέτες
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες
50 γραμμάρια λευκό κρασί
1 κύβο λαχανικών
750 γραμμάρια ζεστό νερό
ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε λίγο το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρώμα.
Το προσθέτουμε κι αυτό στο πήλινο σκεύος με τα μανιτάρια μαζί με το νερό.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε με

Η Συνταγή είναι της κας Aigli Marnerou

Προηγούμενο άρθροΕύκολο ραβανί με σιμιγδάλι ψιλό
Επόμενο άρθροΓιαουρτοψωμάκια με τυρι…το τέλειο και υγιεινό σνακ