Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή για Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, ένα πιάτο που έχει μεγαλώσει γενιές και αποτελεί αγαπημένη comfort food επιλογή. Είναι ένα φαγητό που είναι ταυτόχρονα χορταστικό, θρεπτικό και ελαφρύ. Θα σας δείξω βήμα προς βήμα όλα τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα, ακόμα και στο αυγολέμονο!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Ένα μπολ με γιουβαρλάκια με κιμά, σερβιρισμένα με το αυγολέμονο και λίγο άνηθο

Μάθε πώς να φτιάξεις τα πιο αφράτα Γιουβαρλάκια αυγολέμονο και το μυστικό για να πετύχεις το πιο τέλειο και βελούδινο αυγολέμονο. Μια παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψεις!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σούπα:

  • 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλο/λαχανικών
  • 1 καρότο σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 1 πατάτα σε κύβους (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια

Instructions

Ετοιμασία των Γιουβαρλακίων

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.

Βράσιμο της Σούπας

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το νερό ή τον ζωμό, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις το υγρό πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά, αν χρησιμοποιήσουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 35 λεπτά.

Παρασκευή του Αυγολέμονου

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, παίρνουμε λίγο από το ζουμί της σούπας με μια κουτάλα (πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό) και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται "τέμπερα".

Δέσιμο της Σούπας

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα. Ανακινούμε την κατσαρόλα απαλά, χωρίς να ανακατέψουμε με κουτάλα, για να μην "κόψει" το αυγολέμονο.

Η Συνταγή είναι της κας Lola Xhelo

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τα Γιουβαρλάκια

 

  • Το ρύζι: Το ρύζι γλασέ ή καρολίνα είναι ιδανικό για γιουβαρλάκια, γιατί χυλώνει και βοηθά το μείγμα να δέσει τέλεια.
  • Το αυγολέμονο: Το μυστικό για ένα επιτυχημένο αυγολέμονο είναι να “τεμπεράρεις” το μείγμα σωστά. Επίσης, μόλις το προσθέσεις στην κατσαρόλα, μην την ξαναβάλεις στη φωτιά για να μην κόψει.
  • Λαχανικά: Αν θέλεις πιο χορταστικά γιουβαρλάκια, πρόσθεσε τα προαιρετικά λαχανικά. Θα τα κάνουν ακόμα πιο νόστιμα!