Γιουβαρλάκια Φρικασέ Λέσβου

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
250 γραμμάρια χοιρινό κιμά
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 αυγό
μία κουταλιά της σούπας λάδι
αλάτι πιπέρι
2-3 μαρούλια μεγάλα
1 καρότο τριμμένο
2 αυγά
1-2 λεμόνια
2 κ.γ κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια δηλαδή τον κιμά ,το κρεμμύδι, το 1 φλυτζανάκι ρύζι ,τον άνηθο ,το αυγό τη βρώμη και το λάδι.Τα ζυμώνουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μαρούλια στη συνέχεια τα ζεματάμε 2 με 3 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε σιγά-σιγά τα γιουβαρλάκια μας. Αφαιρούμε τον αφρό και στη συνέχεια ρίχνουμε το άλλο φλιτζανάκι του καφέ ρύζι.

Προσθέτουμε το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τα ζεματισμένα μαρούλια τα οποία έχουμε κόψει στα δύο. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 3/4 της ώρας περίπου. Ρίχνουμε τα αυγά στο multi και το κορν φλάουρ, χτυπάμε λίγο προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και στη συνέχεια προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια μας. Χτυπάμε ελαφρώς με το μούλτι και ρίχνουμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα αφού την έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε λίγο ανακινούμε την κατσαρόλα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤραγανή Χοιρινή πανσέτα…υπέροχος μεζές
Επόμενο άρθροKοτόπουλο σε σάλτσα κρέμας γάλακτος