Ρολό χοιρινό με μουστάρδα

Υλικά

1 ρολό χοιρινό (1200-1300 γρ)
1 1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
1/2 ποτήρι λάδι
1-2 καρότα
1 κουταλιά μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό
αλάτι – πιπέρι

Δημιουργία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρολό ώστε να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες να σοταριστούν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα(εκτός αν έχετε μαντεμένια κατσαρόλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.

Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πουρέ ή με ρύζι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροKρεμώδη ζυμαρικά με κοτόπουλο,σπανάκι και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι λεμονάτο με μανιτάρια