To Γκρατέν Κολοκυθιού με Κιμά  είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές που προτιμώ να φτιάχνω, ιδιαίτερα όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο. Επιπλέον, αυτή η συνταγή συνδυάζει την απαλότητα των κολοκυθακιών με τη γεύση του αρωματικού κιμά, δημιουργώντας έτσι ένα πιάτο που αρέσει σε όλη την οικογένεια. Επίσης, είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια υγιεινή και χορταστική επιλογή που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Γκρατέν Κολοκυθιού με Κιμά

Γκρατέν Κολοκυθιού με Κιμά

Ετοιμάστε το πιο λαχταριστό γκρατέν κολοκυθιού με κιμά, ένα πλήρες γεύμα που είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ! Η ζουμερή υφή του κιμά και το λιωμένο τυρί το κάνουν το τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι. Δείτε τα μυστικά για να γίνει σούπερ αφράτο!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι
  • 300 γρ. κιμάς (χοιρινός ή μοσχαρίσιος)
  • 3-4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί
  • 2 κουταλιές της σούπας κοντσεντράτο ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • Ελαιόλαδο

Instructions

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βήματα για αυτό το αφράτο γκρατέν κολοκυθιού.

1. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάρω οποιοδήποτε είδος κιμά έχω επιλέξει (εγώ χρησιμοποίησα χοιρινό) σε μέτρια φωτιά. Αλατίζω και πιπερώνω τον κιμά μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα.

2. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το προσθέτω στον κιμά. Συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

3. Έπειτα, βάζω τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύω καλά και σιγοβράζω μέχρι να ψηθεί εντελώς ο κιμάς.

4. Αφήνω τον κιμά να κρυώσει.

5. Καθαρίζω το κολοκύθι από τη φλούδα και τους σπόρους (αν είναι πολύ ώριμο). Αν χρησιμοποιήσω πολύ τρυφερό κολοκύθι, δεν χρειάζεται καθάρισμα.

6. Τρίβω το κολοκύθι στον χοντρό τρίφτη. αν βγάλει υγρά, το στύβω πολύ καλά με τα χέρια μου.

7. Απλώνω τη μισή ποσότητα του τριμμένου κολοκυθιού σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.

8. Πάνω από την πρώτη στρώση κολοκυθιού, βάζω ομοιόμορφα τον έτοιμο, σοταρισμένο κιμά.

9. Καλύπτω τον κιμά με το υπόλοιπο τριμμένο κολοκύθι. αλατίζω ελαφρά αυτή τη στρώση.

10. Κόβω τις ντομάτες σε ροδέλες και τις απλώνω πάνω από το κολοκύθι.

11. Χτυπάω τα αυγά μαζί με την ξινή κρέμα (ή το γιαούρτι) και αλατίζω ελαφρώς το μείγμα.

12. Περιχύνω με τη σάλτσα αυγών-κρέμας το φαγητό, φροντίζοντας να πάει παντού.

13. Τρίβω το τυρί (εγώ χρησιμοποίησα ένα πιο μαλακό τυρί που λιώνει) και το πασπαλίζω πάνω από την επιφάνεια.

14. Βάζω το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στους 200°C για 25 με 30 λεπτά.

15. Η πεντανόστιμη ζαχαροκολοκύθα με κιμά είναι έτοιμη για το τραπέζι σας!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή