Γλυκάκια Καρύδας

Σήμερα πετάμε για Κολομβία και θα ετοιμάσουμε και θα φάμε αυτό το Κολομβιανό γλυκό. Τι θα χρειαστoύμε να το κάνουμε μόνο λίγα προϊόντα. Είναι εύκολο να προετοιμαστεί.

Υλικά:

1500 ml φρέσκο ​​γάλα
150 γρ καστανή ζάχαρη (ίσως και λευκή)
150 g κορν φλαουρ
150 γρ ξύσματα καρύδας.
60 γρ βούτυρο
1 λοβό βανίλιας ή ένα φακ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα και ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας.
Στα υπόλοιπα 500 ml γάλακτος ανακατεύουμε το κορν φλαουρ. Πριν βράσουμε το γάλα στη φωτιά, προσθέτουμε λίγο το μείγμα του κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το κομμάτι του βουτύρου και
ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσει.

Έπειτα φυλάξτε στο ψυγείο για μία-δυο ώρες να κρυώσει και να σφίξει καλά.
Στη συνέχεια, βγάζετε το κέικ από το ψυγείο, το αναποδογυρίζετε σε μια σανίδα ή σε έναν πάγκο καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
Κόβουμε σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με τα ξύσματα καρύδας.

Αυτό είναι. Καλή διασκέδαση

Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το κέικ πορτοκαλιού μου!
Επόμενο άρθροΚιμά Ρολό γεμιστό με ζαμπόν και μοτσαρέλα